Carpenter najbrži na trećem danu, Alonso impresivan četvrti

Alonso Indycar practice traffic Foto XPB

Ed Carpenter odvozio je najbrže vrijeme na trećem danu treninga za 500 milja Indianapolisa na kojem je Fernando Alonso odvozio sjajno četvrto vrijeme.

Carpenter je bio brži od najbržih vremena na prva dva dana unatoč vrlo vjetrovitim uvjetima koji su vozače ograničili na manji broj krugova, a najbrži krug u svom Chevroletu odvozio je prosječnom brzinom od 222.894 mph [358.748 km/h].

Scott Dixon bio je drugi i najbrži od Hondinih vozača, tek 0.0536 sekundi iza vodećeg Carpentera i ispred momčadskog kolege JR Hildebranda.

Alonso je bio četvrti u svojoj McLaren Hondi koju priprema Andretti Autosport nakon što je popravio svoje najbolje vrijeme za dvije desetinke u posljednjih pola sata, a krug je odvozio prosječnom brzinom od 219.533 mph f353.338 km/h].

“Bilo je teško, definitivno,” komentirao je Alonso vjetrovite uvjete.

“Uvjeti nisu pomogli, ali za mene su svaki uvjeti dobra lekcija. To je bio današnji cilj, naučiti kako voziti s jakim vjetrovima i kako namjestiti bolid zavoj po zavoj.”

“Sve je bilo po planu, momčad je to koristila da testira nešto u pozadini po pitanju podešavanja motora tako da je to bio produktivan dan.”

“Zabavljam se, definitivno. Puno je potpore od navijača, dolaze jako blizu nas, u garaže. Čini mi se da me slijede kamo god idem. Tako je kako je, ovdje sam novi i svi žele autogram za prvi put.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull planira koristiti Hondine motore i 2022.

Red Bull želi nastaviti koristiti Hondine pogonske jedinice i nakon što se japanski proizv…