Tehnički direktor FIA-e Charlie Whiting preminuo je u dobi od 66 godina uoči početka prve utrke nove F1 sezone u Australiji.

FIA je izdala priopćenje za medije da je Britanac preminuo od plućne embolije u Melbourneu, dan prije početka prvih slobodnih treninga za VN Australije i dan nakon što je bio prisutan na svim aktualnim događanjima u srijedu.

“S velikim žaljenjem saznao sam da je Charlie preminuo, on je bio sjajan trkaći direktor, središnja figura u Formuli 1,” rekao je predsjednik FIA-e Jean Todt.

“Formula 1 izgubila je vjernoga prijatelja i karizmatičnog ambasadora.”

“Moje misli, kao i one iz FIA-e i cijele motorsport zajednice, sad su s njegovom obitelji, prijateljima i ljubiteljima F1.”

Whiting je 1988. prešao iz Brabhama u FIA-u kao tehnički delegat, a nakon toga i direktor i sigurosni delegat od 1997.

Bio je snažan zagovaratelj povećanja sigurnosnih standarda u Formuli 1 i pritiskao je za uvođenje halo sustava zaštite vozačeve glave 2018.

Još uvijek nije poznato tko će zamijeniti Whitinga za VN Australije. Podsjetimo, Ferrari je prije godinu dana u svoju momčad doveo Laurenta Mekiesa, tadašnjeg FIA-inog zamjenika trkaćeg direktora i direktor sigurnosti kojega je Whiting vidio kao svoga nasljednika.

whiting-vettel-brazil-f1-2016-press-conference-foto-f1fanatic-xpb
Whiting i Vettel, VN Brazila 2016.

 

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton i Bottas najbrži na prvom treningu u Austriji

Lewis Hamilton i Valtteri Bottas postavili su dva najbrža vremena na prvom slobodnom treni…