Cosworth se sprema za ulazak u Formulu 1 2021.

Cosworth se priprema za povratak u Formulu 1 zbog novih pravila za motore koja će na snagu stupiti 2021., saznaje Autosport.

Proizvođač se posljednji put natjecao u Formuli 1 2013. s Marussijom, a iako konačna pravila o novoj formuli za motore nisu poznata, zna se da će motori biti jednostavniji, jeftiniji i da neće imati MGU-H.

“Mislimo da smo dobro opremljeni da se vratimo u F1 ukoliko se pravila za motore promijene, a jedna od promjena mora biti sustav za obnovu toplinske energije (MGU-H) koji je najskuplji dio i troši najviše vremena,” rekao je Cosworthov izvršni direktor Hal Reisiger.

“Ukoliko F1 2021. želi novoga proizvođača, neke stvari će se morati mijenjati. Mi imamo infrastrukturu da se natječemo s najboljima, to je važno ne samo za naše klijente, nego i za naš brend, ne bismo se smjeli natjecati ako ne možemo biti konkurentni.”

“Imamo sjajan povijesni brend i želimo ga zaštititi koliko možemo kako bismo momčadima pomogli da osvajaju utrke.”

Jedna od mogućnosti je i da Cosworthove motore brendira neka momčad ili proizvođač poput Aston Martina. Reisiger kaže da bi 2018. već morali znati ulaze li u F1 ili ne.

“Startali bismo s projektom 2018. Postoje i neke rasprave da bi se to pomaknulo na godinu dana ranije što bi značilo da bi počeli raditi vrlo brzo.”

“Na LMP1 motoru [za najvišu klasu WEC prvenstva] od koncepta do testnoga stola prošlo je 11 mjeseci.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bolidi će zbog promjene pravila 2021. izgubiti oko 10% downforcea

Bolidi Formule 1 iduće sezone izgubit će oko 10% downforcea zbog promjene pravila koja se …