Crvene zastave umjesto dvostrukih žutih u kvalifikacijama

Lewis Hamilton Mercedes W07 Hybrid Hungarian GP F1 2016 fp2 crash red flag Foto f1fanatic

Kvalifikacije će u slučaju uvjeta dvostrukih žutih zastava ubuduće biti prekinute crvenim zastavama kako bi se spriječile kontroverzne situacije poput one u Mađarskoj, potvrdio je FIA-in trkaći direktor Charlie Whiting.

Rosberg je u posljednjim trenucima kvalifikacija za VN Mađarske odvozio najbrže vrijeme vikenda iako je u drugom sektoru imao dvostruke žute zastave.

Nijemac je sucima dokazao da je ‘značajno usporio’ u zoni dvostrukih žutih zastava, a kasnije se pokazalo da je u brojkama to iznosilo tek 0.12 sekundi.

Bez obzira što je na mjestu Alonsova izlijetanja usporio i izgubio 0.12 sekundi, Rosberg je u drugom sektoru svejedno postavio najbolje vrijeme (jer se staza nakon kiše značajno poboljšavala) i osvojio pole position.

Vozači i momčadi preispitivali su FIA-inu odluku da ne kazni Rosberga jer bi dvostruke žute zastave trebale upozoriti vozača da bude spreman stati, a ne da uspori za desetinku ili dvije.

Charlie Whiting potvrdio je da će se kvalifikacije ubuduće prekidati ukoliko nastupe uvjeti dvostrukih žutih zastava.

“U Mađarskoj nismo pokazali crvene zastave jer su kvalifikacije ionako završile, ali neki bolidi bili su ispred Alonsa, a neki iza tako da ćemo ubuduće koristiti crvenu zastavu.”

“Na taj način neće biti ovakvih rasprava,” rekao je Whiting.

Formula 1 ovoga vikenda donijela je nekoliko razumnih odluka koje ujedno pojednostavljuju život svima koji ju prate, uključujući ukidanje zabrane radio komunikacije, a crvene zastave u slučaju dvostrukih žutih eliminirat će situacije poput one na VN Mađarske.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

1 Komentar na "Crvene zastave umjesto dvostrukih žutih u kvalifikacijama"

Sortiraj od:   najnovijeg | najstarijeg | s najviše glasova
F12013
Pretplatnik

Sigurno je da se o ovome ne bi pričalo da je u pitanju jedan Haryanto, Ericsson, Palmer…

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull planira koristiti Hondine motore i 2022.

Red Bull želi nastaviti koristiti Hondine pogonske jedinice i nakon što se japanski proizv…