Šef Renaultove F1 momčadi Cyril Abiteboul napušta kompaniju nakon što je pet godina bio na čelu Renaultova F1 projekta, a njegovu bi ulogu trebao preuzeti Marcin Budkowski.

Abiteboul je trebao preuzeti novu ulogu unutar kompanije nakon promjene upravljačke strukture i promjene imena F1 momčadi u Alpine, ali danas je potvrđeno da će napustiti Renault.

Dosadašnji direktor strategije i poslovnoga razvoja Laurent Rossi postao je novi izvršni direktor Alpinea, brinut će se za F1 momčad i ostale motorsport aktivnosti i izravno odgovarati Renaultovom izvršnom direktoru Luci de Meu.

Abiteboulovu poziciju šefa F1 momčadi trebao bi preuzeti Marcin Budkowski koji je u Renault stigao iz FIA-e.

“Želio bih se zahvaliti Renault grupi što su toliko godina vjerovali u mene, posebno nakon rekonstrukcije momčadi 2016.,” rekao je Abiteboul.

“Čvrsti temelji trkaće momčadi sa sjedištima u Francuskoj i Engleskoj izgrađenima posljednjih godina, strateška evolucija sporta prema ekonomski održivijem modelu i Alpine projekt upućuju na vrlo lijepu uzlaznu putanju.”

Renaultov CEO Luca de Meo zahvalio se Abiteboulu za sve što je učinio za Renaultovu F1 momčad posljednjih nekoliko godina.

“Želio bih se toplo zahvaliti Cyrilu za njegov neumorni angažman koji je Renaultovu F1 momčad doveo s pretposljednjega mjesta u 2016. do postolja prošle sezone,” rekao je de Meo.

“Njegov izuzetan rad u F1 od 2007. omogućio nam je da u budućnost krenemo sa snažnom momčadi i novim identetom Alpine F1 momčadi kojom želimo poharati postolja ove godine.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren potvrdio pregovore s Volkswagenom

McLarenov CEO Zak Brown potvrdio je da je njegova momčad uključena u pregovore oko mogućeg…