Daniel Ricciardo protresao je svijet Formule 1 svojim šokantnim prijelazom u Renault čiji će vozač postati iduće sezone, potvrdili su i vozač i obje strane.

Red Bull je vijest objavio u petak navečer, a uskoro je dobrodošlicu Ricciardu poželio i njegov novi poslodavac, Renaultova F1 momčad.

Ricciardo će biti momčadski kolega Hulkenbergu kojem će to biti treća sezona u Renaultu dok će Carlos Sainz morati pronaći novi F1 angažman.

“Bila je to jedna od najtežih odluka koju sam morao donijeti u karijeri, ali vjerujem da je vrijeme da prihvatim svjež izazov,” rekao je Ricciardo.

“Shvaćam da je ispred Renaulta i dalje posla ako žele postići svoje ciljeve i natjecati se na najvišoj razini, ali oduševljen sam njihovim napretkom u samo dvije godine i znam da su svaki puta kad su ušli u sport na kraju pobijedili.”

Renaultov Cyril Abiteboul sretan je što je Renualt potpisao vozača Ricciardova kalibra i vjeruje da to dodatno naglašava Renaultove F1 ambicije.

“Danielovo potpisivanje ističe našu predanost prema ubrzanju našega napretka prema vrhu ovoga sporta,” rekao je Abiteboul.

“Danielov nedvojbeni talent i karizma veliki su bonus za momčad, morat ćemo mu se odužiti najboljim mogućim bolidom.”

Nakon ovoga šokantnog Ricciardovog poteza, Red Bull mora pronaći zamjenu (najizgledniji kandidati su Gasly i Sainz) dok novi angažman mora pronaći i Sainz.

Ricciardo Red Bull USA Road Trip pitstop Photo Red Bull

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Bahraina 2019. – Vettel lovi petu pobjedu na Ferrarijevom teritoriju

Sve o stazi u Bahrainu, povijesti utrke i dosadašnjim pobjednicima donosi vam MAXF1 - Maks…