Darjan Petrić

Darjan Petrić, rođen 11.9.1987., magistar je elektrotehnike i informacijske tehnologije diplomirao na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva čija je ljubav prema Formuli 1 započela sasvim spontano u dobi od 13 godina.

Sve je započelo čitanjem F1 rubrika u automobilskim časopisima, ali što je autor više otkrivao o ovom fascinantnom sportu time je i njegova zaluđenost bila veća.

Uoči sezone 2001. kad autor nije imao ni punih 14 godina započelo je fanatično praćenje ovoga sjajnog sporta, pisanje rezultata, izrada tablica, crtanje bolida i smišljanje kvizova koje su rješavali njegovi prijatelji i profesori.

Na prvoj utrci bio je 2002. u Mađarskoj, a do 18. godine bio je na pet utrka. Budući da F1 nije sport kojega svatko može prakticirati, autor se okrenuo simulacijama vožnje, dvaput bio prvak hrvatske F1 Croteam lige i osvojio četiti natjecanja u vožnji simulatora, uključujući tri putovanja na utrke Formule 1.

Osvajanjem Philip Morrisovih natjecanja 2009. i 2010. autor se izborio za priliku osjetiti čari Formule 1 izbliza zahvaljujući VIP ulaznicama za Ferrarijev paddock u Budimpešti i Valenciji, a 2012. je osvojio i Johnny Walkerovo natjecanje znanja i put u Monzu.

Autor je godinama prevodio za hrvatsko izdanje EVO magazina, a bio je i stručni suradnik hrvatskih izdanja EVO magazina i Auto Bilda.

Bez obzira na mogućnosti koje pružaju stečeno znanje i diploma magistra elektrotehnike i informacijske tehnologije, autor je odlučio nastaviti pisati svoju životnu F1 priču i pokrenuti vlastitu web stranicu o Formuli 1 za koju otpočetka piše isključivo on i na taj način svakodnevno pomiče vlastite granice.

Nakon više od godinu dana samostalnoga rada, više od 2400 vijesti i 680 stranica autor je u siječnju 2017. pokrenuo englesku inačicu portala i započeo novo uzbudljivo poglavlje MAXF1 projekta koji je na taj način postao globalan.

Osim Formule 1, autor ima veliku strast prema tenisu i biciklizmu kojima se redovito bavi dugi niz godina.