Bivši F1 vozači Fernando Alonso i Kamui Kobayashi ciljaju na pobjedu na ovogodišnjem izdanju prestižne utrke 24h Daytone u kojoj će nastupiti za momčad Wayne Taylor Racing.

Alonso je prošle godine prvi puta nastupio na Daytoni za momčad svojeg bivšeg F1 šefa u McLarenu Zaka Browna, a Kobayashiju je ovo prvi nastup na legendarnoj utrci.

Španjolac prošle godine nije konkurirao za pobjedu, ali ove godine, uz skupljeno iskustvo na Daytoni i 24h Le Mansa koji je osvojio s Toyotom, cilja na pobjedu.

Alonso je Cadillac DPi-V.R, koji će dijeliti s Jordan Taylorom, Renger van der Zandeom i svojim kolegom iz Toyotine WEC momčadi Kamui Kobayashijem, prvi puta isprobao u petak 4. siječnja na ‘Roar before the 24’ testu uoči utrke.

“Mislim da sam u puno boljoj poziciji nego u ovo vrijeme prošle godine,” rekao je Alonso.

“Ove godine iskoristit ću svo korisno iskustvo iz prošle godine – pretjecanja za cijeli krug, štednja goriva, sigurnosni automobili – sve će to biti korisno. To mijenja pristup utrci.”

“Prošle godine Daytona mi je bila priprema za Le Mans. Ove godine želim pobijediti.”

“Prošle godine to mi je bila prva utrka izdržljivosti u životu, moje prvo iskustvo u zatvorenom kokpitu, a sad sam spreman malo više uživati. Zasad je sve bilo super, a cilj je definitivno biti konkurentniji.”

Alonso je u svom prvom nastupu na Daytoni, čiji je oval nagnut pod kutem od 24 stupnja, završio na 38. mjestu za United Autosports nakon brojnih mehaničkih problema uključujući probleme s kočnicama.

Alonso će osim nastupa na Daytoni u 2019. nastupiti i na Indyju 500 s McLarenom i pokušati osvojiti posljednju utrku Trostruke krune te odvoziti preostale utrke WEC supersezone 2018./2019.

Kobayashi prvi puta vozi Daytonu

Kamui Kobayashi prvi će puta nastupiti na 24h Daytone, ali vjeruje da on i ostatak posade imaju dovoljno iskustva da se bore za pobjedu.

“Kao što smo i očekivali, mislim da momčad radi vrlo dobro zajedno, znamo što moramo činiti,” rekao je Kobayashi.

“Svi imamo dovoljno iskustva za ovu vrstu utrke. Surađujemo sa svojim iskustvom kako bismo jedan drugoga doveli na potrebnu brzinu.”

“Imamo još nešto posla kako bismo bili još jači. Očekujemo pobjedu.”

“Osjećam se stvarno jako sretno što sam ovdje i što vozim za ovu momčad. Mislim da svi uživamo i da se međusobno dobro znamo i dobro komuniciramo.”

Wayne Taylor Racing je s Cadillacom DPi-V.R slavio na 24h Daytone 2017., a ovogodišnje izdanje utrke, koja je prva od 12 utrka u IMSA kalendaru za 2019., na rasporedu je od 24. do 27. siječnja.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN Austrije – MAXF1 ekspedicija stiže na Red Bull Ring

Formula 1 u Austriju se 2014. vratila prvi puta nakon 2003. na svima dobro poznatu stazu u…