2022 Italian GP Nyck de Vries leads Zhou Guanyu in the Ascari Chicane Photo Williams Edited by MAXF1net

Nizozemski vozač Nyck de Vries potvrdio je da je trenutno u pregovorima s tri momčadi oko mogućega angažmana u Formuli 1 iduće sezone, ali kaže da bi bio zadovoljan da se ostvari bilo koja od te tri mogućnosti.

De Vries je u Italiji zamijenio Albona i oduševio i u kvalifikacijama i u utrci u kojoj je osvojio dva boda na devetom mjestu i time uspio ono što Latifi nije uspio u 16 dosad održanih utrka ove sezone.

Prvak Formule 2 iz 2019. i Formule E iz 2020./2021. dosad nije dobio priliku pokazati što zna u utrci Formule 1, a iako je u Williams uskočio tek na trećem slobodnom treningu to se nije negativno odrazilo na njegov nastup.

Nakon impresivnoga nastupa u Monzi sve se glasnije govorilo o mogućem angažmanu u Formuli 1 iduće sezone, a Nizozemac je potvrdio da je trenutno u pregovorima s tri momčadi.

“Ne znam jesam li u situaciji da mogu birati, to je većinom izvan moje kontrole,” rekao je prošloga tjedna de Vries za nizozemski TV show Humberto op Zaterdag.

“Već dugo vremena razgovaram s Williamsom i uspio sam s njima debitirati u Monzi, to bi bio logičan idući korak.”

“S Alpineom sam u kontaktu od srpnja i testirat ću s njima u Budimpešti idući tjedan. A kao što su mediji primijetili, išao sam i u Austriju da se susretnem s Helmutom Markom, to su činjenice.”

“Gdje god uspijem dobiti trajno mjesto bio bih jako sretan s tim. Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati idućih dana i tjedana. Kao što sam rekao, stvari nisu u potpunosti u mojoj kontroli.”

“U ovom svijetu nije sve u performansama, ali sad su stvari uhvatile zamah. To čini razliku, ali vam ne jamči vozačko mjesto. Nismo još tako daleko.”

De Vries se osvrnuo i na svoj debitantski nastup iz snova u Monzi.

“Vikend je bio fantastičan i prošao je u trenu,” rekao je 27-godišnjak.

“Bilo je to ostvaranje sna i uspješno smo ga završili.”

“Ono što se dogodilo nakon toga nisam mogao ni zamisliti. U ponedjeljak poslijepodne vratio sam se u realnost, trenutno sam zaposlen oko svoje budućnosti. Ali sve poruke i čestitke koje sam dobio bile su vrlo posebne. Bilo je lijepo dobiti potporu od svih.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ricciardo mijenja de Vriesa od VN Mađarske

Daniel Ricciardo dobit će novu priliku u Formuli 1 već od iduće utrke u Mađarskoj nakon št…