Deset najčitanijih tehničkih članaka u 2016.

williams-fw38-garage-shot-foto-williams

MAXF1 Vam cijele godine donosi zanimljive tehničke članke koji su vam približili fascinantne bolide Formule 1 i trikove koje momčadi primjenjuju kako bi nadmudrili autore tehničkog pravilnika.

Na samom kraju 2016. donosimo pregled najčitanijih tehničkih članaka koje ste mogli pročitati samo na MAXF1 portalu, a do kraja godine objavit ćemo i slične preglede za neke druge kategorije članaka.

Pogledajte što ste najviše čitali kada je riječ o tehničkoj strani Formule 1 u 2016.

10. Kako je Mercedes izbjegavao propisane tlakove

Mercedes-Reifendruck-Manipulation-Formel-1-2016-fotoshowBig-621cac23-959628

Mnogi vozači ove sezone žalili su se na ‘nevjerojatno visoke tlakove’ koje propisuje Pirelli, ali nije trebalo dugo čekati da se momčadi dosjete načina kako obići ovo pravilo. Kao i na većini područja i ovdje je Mercedes bio ispred svih ostalih, a jedino se Red Bull približio složenosti njihova rješenja koje im je omogućilo bolju kontrolu temperature guma i kočnica, a time i manipulaciju tlakovima.

9. McLaren predstavio radikalno stražnje krilo

McLaren radical new rear wing on track- Austrian GP Red Bull Ring F1 2016 Foto f1fanatic

Momčad McLaren Honde neumorno je donosila poboljšanja na svoj MP4-31 u potrazi za aerodinamičkom učinkovitošću, a zbog manjka snage Hondina motora posebno su morali paziti na otpor zraka. Radikalne bočne ploče između kojih se nalazi stražnje krilo McLaren je predstavio u Austriji i ponovno testirao u Engleskoj, ali u utrci ga nisu koristili.

8. Kako su se bolidi prilagodili jedinstvenim zahtjevima Meksika

mclaren-honda-mexico-gp-f1-2016-rear-end-foto-AMuS

Meksiko zbog vrlo visoke nadomorske visine (više od 2200 metara) ima rijedak zrak čija je gustoća tek 75% gustoće zraka na razini mora. Zato bolidi imaju manje zraka na raspolaganju kad je riječ o hlađenju, a aerodinamičke površine stvaraju manje downforcea (i manje otpora zraka). Na nekoliko primjera pokazali smo kako su momčadi prilagodile svoje bolide ovim jedinstvenim atmosferskim uvjetima.

7. Kako funkcioniraju današnja prednja krila

f1-australian-gp-2016-ferrari-sf16-h-front-wing-detail

Jedinstveni članak koji u detalje objašnjava višestruke funkcije današnjih prednjih krila, njihove dimenzije i najnovije trendove. Ukoliko želite produbiti svoje razumijevanje aerodinamike ovo je članak za Vas.

6. Mercedesov inovativan trik s prednjim ovjesom

mercedes-chassis-trick-f1-technik-formel-1-2016-front-chassis-step-foto-auto-motor-und-sport

Uz pomoć informacija s njemačkog Auto Motor und Sporta objasnili smo Mercedesov vrlo složen međusobno povezan prednji lijevi i desni ovjes koji im donosi velike prednosti kad je riječ o ponašanju bolida preko rubnika i stabilnosti koja pogoduje aerodinamičkoj učinkovitosti. Samo je još Red Bull imao sličan sustav na svom RB12, a sve momčadi koriste međusobno povezan lijevi i desni stražnji ovjes.

5. Ovako se pokreće F1 motor

Honda F1 2016 PU Silverstone engineer foto f1technical

Suvremene F1 motore nije nimalo jednostavno pokrenuti, a otkako su se stvari zakomplicirale početkom 2014. situacija je postala još složenija – objasnili smo kako se danas pokreću 1,6-litreni turbo motori sa sustavima za obnovu energije.

4. Što se događa s Ferrarijevom pogonskom jedinicom?

Ferrari-SF16-H-power-unit-Australia-gp-Melbourne-17-3-2016-foto-automotorundsport

Nakon prvih nekoliko utrka svi smo se pitali upravo ovo pitanje – MAXF1 Vam je ponudio objašnjenje što je Ferrari promijenio na ovogodišnjoj pogonskoj jedinici i što planiraju učiniti kako bi popravili pouzdanost.

3. Zašto je Ferrarijev motor i dalje ispred Renaulta

Ferrari SF16-H Red Bull RB12 TAG Heuer Belgian GP F1 2016 rear wing comparison Foto Auto Motor und Sport

Daniel Ricciardo rekao je krajem kolovoza da je Renaultova pogonska jedinica sada otprilike na razini ovogodišnje Ferrarijeve nakon vrlo dobrog Red Bullovog izdanja na brzoj Spa. Objasnili smo zašto to ipak nije tako…

2. Što nam donosi novi Mercedes W07 Hybrid?

PU106B Hybrid pogonska jedinica iz 2015. Primjetite veći usisni i ispušni sustav u odnosu na 2014.

Još u siječnju pisali smo o željno iščekivanom novom bolidu svjetskih prvaka koji su imali najteži zadatak od svih – poboljšati gotovo savršeni W06 Hybrid. Na kraju sezone slobodno možemo ustvrditi da su u tome i uspjeli…

1. Što donosi novi Ferrari 667?

Ferrari je 2015. napravio veliki korak naprijed sa svojom pogonskom jedinicom

Nakon što je Ferrari 2015. bio najveća prijetnja Mercedesu, svi smo željno očekivali novi bolid iz Maranella kako bismo 2016. imali uzbudljiviju borbu za naslov prvaka. Ispravno smo predvidjeli da će imati push rod prednji ovjes i kraći nos, ali to im nažalost nije bilo dovoljno da izazovu dominantni Mercedes.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton otkrio najvažniju stvar koju je naučio od Laude

Lewis Hamilton objasnio je koja je najvažnija stvar koju je naučio od trostrukoga svjetsko…