Šef Williamsovog aerodinamičkog odjela Dirk de Beer odstupio je sa svoje pozicije nakon katastrofalnih rezultata koje je postizao njihov ovogodišnji F1 bolid FW41.

S najboljom pogonskom jedinicom u Formuli 1, Williams je u prvih šest utrka osvojio samo četiri boda, a na nekim utrkama poput Bahraina i Španjolske bili su najsporiji.

Dirk de Beer imao je glavnu riječ prilikom koncepcije ovogodišnjeg Williamsa nakon što je u veljači 2017. stigao iz Ferrarija, ali drastična promjena koncepcije bolida negativno se odrazila na performanse.

Williams je početkom svibnja napustio i glavni dizajner Ed Wood, a momčad je i službeno potvrdila odlazak de Beera.

“Williams može potvrditi da je Dirk de Beer odstupio sa svoje pozicije šefa aerodinamičkoga odjela s trenutnim učinkom,” stoji u priopćenju.

“Momčad želi zahvaliti Dirku za sav naporan rad koji je uložio u prošloj godini i želimo mu sve najbolje u budućnosti.”

“Glavni dizajner Doug McKiernan, koji se Wiliamsu pridružio ranije ove godine, preuzet će punu odgovornost za aerodinamiku i dizajn bolida, a Dave Wheater preuzet će ulogu šefa aero odjela.”

Dirk de Beer u Formuli 1 debitirao je u Sauberu u kojem je radio do BMW-ova preuzimanja momčadi 2008. nakon čega prelazi u Renault koji 2011. postaje Lotus. U Enstoneu je ostao do rujna 2013. kada prelazi u Ferrari u kojem je ostao do početka 2017.

Glavni problem ovogodišnjeg Williamsa je loša korelacija između podataka iz zračnoga tunela i simulacija i stvarnih vrijednosti sa staze, a novi dijelovi, koji bi trebali popraviti situaciju, trebali bi stići prije ljetne stanke.

FW41 vozačima ne pruža dovoljno sigurnosti u zavojima gdje se nepredvidivo gubi downforce, posebno na stražnjoj osovini.

Slabost više dolazi do izražaja na stazama sa zavojima dužega trajanja poput onih u Barceloni dok su na uličnim stazama u Bakuu i Monaku bili konkurentniji.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN Austrije – MAXF1 ekspedicija stiže na Red Bull Ring

Formula 1 u Austriju se 2014. vratila prvi puta nakon 2003. na svima dobro poznatu stazu u…