Jack Doohan vozit će na prvom slobodnom treningu za Alpine umjesto Estebana Ocona nakon što je ranije ovoga tjedna objavljeno da će Francuz napustiti momčad na kraju sezone.

Doohan je treću sezonu Alpineov junior nakon što je 2021. bio viceprvak Formule 3 i 2023. treći u prvenstvu Formule 2, a 2022. i 2023. vozio je na prvim slobodnim treninzima Formule 1 u Meksiku i Abu Dhabiju.

Ove godine Doohan će nastupati na odabranim prvim slobodnim trenzima i odraditi deset privatnih testova u dvije ili tri godine starim bolidima kako bi se što kvalitetnije pripremio za ulazak u Formulu 1.

Nakon što je Alpine ranije ovoga tjedna potvrdio Oconov odlazak, Doohanov prelazak u F1 trebao bi se dogoditi iduće godine iako još uvijek nema službene potvrde.

“U Kanadi smo odlučili koristiti prvu obveznu sesiju za mlade vozače na prvom slobodnom treningu s Jackom Doohanom u bolidu umjesto Estebana, dajući mu priliku da sjedne za volan A524,” rekao je šef momčadi Bruno Famin.

“Uz Jackov sjajan rad u simulatoru na nedavnim utrkama, možemo računati na njegove vrijedne povratne informacije u Montrealu.”

Doohan se ove sezone ne natječe ni u jednom natjecanju te putuje s momčadi za svaki trkaći vikend čime ispunjava svoju obavezu rezervnoga vozača, a tijekom trkaćega vikenda intenzivno radi u simulatoru.

“Stvarno sam uzbuđen što ću izaći na stazu u Montrealu na prvi slobodni trening,” rekao je Doohan.

“Bit će to moj prvi put da vozim na stazi Gilles Villeneuve, čemu se veselim. Zahvalan sam momčadi na prilici da dobijem više vremena na stazi, a također i upoznam s bolidom za 2024. na početku sezone.”

“To će također pomoći u radu koji radim na simulatoru, posebno na europskim rundama. Moj fokus bit će na tome da učinim najbolje za momčad i maksimiziram sesiju za oba vozača, gledajući određene ispitne stavke i razumijevajući novu površinu staze.”

Ocon fokusiran na posao u Kanadi

Uskoro Alpineov bivši vozač Ocon kratko se osvrnuo na sve što se događalo u posljednja dva tjedna nakon što je u Monaku udario u momčadskoga kolegu Gaslyja i obojici im kompromitirao utrke, što je izazvalo žestoku reakciju šefa momčadi Famina.

“Puno je toga rečeno posljednjih dana, pa se jako veselim ponovnoj vožnji i povratku na stazu,” rekao je Ocon.

“Moj fokus i energija u potpunosti su posvećeni momčadi i maksimiziranju naših rezultata na pravom putu, počevši već ovog vikenda u Kanadi.”

Gledaj Formulu 1 ekskluzivno na Sport Klubu uz EON TV i Telemach.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

FIA smanjila dob za superlicencu u slučaju ‘izvanrednih sposobnosti’

FIA je promijenila dio Međunarodnoga sportskog kodeksa koji se odnosi na minimalnu dob za …