Druga utrka u SAD-u već 2019.?

f1-usa-sad-2015-start-sektor1

Novi vlasnici Formule 1 mogli bi u kalendar Formule 1 dodati još jednu utrku u SAD-u već 2019., smatra vodeći čovjek motorsport biznisa i marketinški guru Zak Brown.

Liberty Media početkom 2017. dovršit će kupnju 35.3% dionica Formule 1, a novi predsjednik Chase Carey otvoreno je priznao da je širenje na američkom tržištu jedna od stvari koju namjerava provesti.

Zak Brown se povukao sa svoje trenutne pozicije u CSM Sportu i time potaknuo nagađanja da će se priključiti Careyu u vođenju Formule 1 kao vodeći čovjek za komercijalni sektor.

“Širenje u Ameriku mora biti prioritet,” smatra Brown.

“Trebat će vremena pa ne mislim da će se to dogoditi 2017. ili 2018., ali želim vjerovati da bismo 2019. ili 2020. mogli vidjeti drugu američku utrku u kalendaru.”

Brown smatra da će se sportski utjecaj Formule 1 u SAD-u idućih godina povećati, ali ne samo zato jer je Liberty Media iz SAD-a.

“Ne mislim da će pomoći jer su vlasnici Amerikanci. Popularnost će se podići jer će tamo biti veliki geeografski fokus.”

“To je očit teritorij, najveće i najzrelije tržište. Zato mora biti na F1 radaru,” smatra Brown.

“Kad su govorili o strategiji, već su spominjali koliko su im važne europske staze, ali naravno da je važna i cijela Sjeverna Amerika. A to tržište jako dobro znaju.”

Meksiko je također dao potporu novim utrkama u Sjevernoj Americi.

“Voljeli bismo imati više utrka u našem dijelu svijeta.”

“Bilo bi sjajno konsolidirati Formulu 1 u Sjevernoj Americi.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottasu su promjene postavki pomogle osvojiti pole position

Valtteri Bottas oduševljen je ponašanjem svoga Mercedesa u kvalifikacijama za 70. obljetni…