Formula 1 će zadržati isti broj utrka i iduće godine, ali zbog uvođenja dvije nove utrke u Vijetnamu i Nizozemskoj dvije ovogodišnje utrke izgubit će svoje mjesto.

Predsjednik Formule 1 Chase Carey potvrdio je da će F1 kalendar za 2020. i dalje imati 21 utrku, što je brojka koju smo prvi puta vidjeli 2016.

Iako su najavili da će idućih nekoliko godina dodatno proširiti kalendar, iduće godine to se neće dogoditi pa će zbog novih utrka neke stare nestati iz F1 kalendara.

Vijetnam je potvrđen za travanj 2020. kada će se održati prva ulična utrka u Hanoiju, a nizozemski Zandvoort trebao bi zamijeniti Barcelonu koja je u F1 kalendaru od 1991.

Osim Barcelone, kandidati za ispadanje su Velika Britanija, Njemačka i Meksiko, a kako je Meksiko ove godine izgubio potporu vlade koja je sufinancirala održavanje utrke, vjerojatno je da će ta zemlja izgubiti F1 utrku 2020., pet godina nakon povratka u kalendar 2015.

“U procesu smo dovršavanja F1 kalendara za 2020.,” rekao je Carey.

“Već smo objavili da ćemo imati utrku u Hanoiju gdje radovi već traju, a osim Hanoija postigli smo i dogovor za još jednu novu utrku u kalendaru 2020. [Zandvoort u Nizozemskoj].”

“Još uvijek nismo zaključili broj utrka u kalendaru za 2020., ali trenutno očekujemo da ih bude 21, kao i u 2019.”

“Jednostavna matematika kaže da nećemo moći zadržati sve ovogodišnje utrke.”

Formula 1 ima veću potražnju za utrkama nego mjesta u kalendaru

Carey je naglasio da su već 2020. mogli imati više od 21 utrka, ali da žele postupno proširivati kalendar s naglaskom na ulične utrke.

“Jasno je da imamo veću potražnju od 21 utrke 2020. i očekujemo da će se broj utrka blago povećati nakon 2020.,” rekao je.

“Ali želimo se pobrinuti da maksimalno iskoristimo prilike za ovaj sport i navijače i ne žurimo s odlukama.”

“Vjerujemo da će ograničena ekspanzija kalendara biti važna za svježu i uzbudljivu dinamiku za navijače i nastavak rasta Formule 1.”

Verstappen leads at the start of the Mexican GP F1 2018 second chicane Photo Red Bull
Hoće li VN Meksika 2019. biti zasad posljednja održana utrka u toj zemlji?
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova F1 momčad proizvela zamjenu za respirator

Mercedes-AMG Petronas High Performance Powertrains pomogli su razviti uređaj koji konstant…