Ecclestone – Ferrari se boji isporučiti motore Red Bullu

ricciardo-singapur-utrkaGlavni čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone tvrdi da se Ferrarijev šef Sergio Marchionne boji da bi odluka Ferrarija da od 2016. Red Bull opskrbljuje motorima mogla “unijeti nemir u momčad”.

Nakon što se Red Bull definitivno razišao s Renaultom koji će, čini se,  od 2016. ponovno imati tvorničku momčad, Red Bullu su ostale tri opcije – Mercedes, Ferrari i Honda.

U Red Bullu su, posve logično, htjeli najbolju pogonsku jedinicu u Formuli 1, Mercedes PU106B Hybrid, ali su ih Nijemci glatko odbili. Honda ima svojih problema s pouzdanošću i snagom te će 2016. i dalje opskrbljivati samo McLaren. Tako je Red Bullu preostao jedino Ferrari, u suprotnom ih 2016. neće biti u Formuli 1.

Ali nakon što je šef Daimlera Dieter Zetche odbio Red Bull jer nije htio pomoći jednom od svojih najvećih i najsposobnijih suparnika, navodno i Marchionnea muče iste brige.

Strah je posve opravdan jer je Red Bull prošle godine jedini uspio pobijediti Mercedes iako su imali znatno slabiju pogonsku jedinicu. Također, njihovi nastupi na posljednjim utrkama jasno nameću pitanje – što bi tek Red Bull ostvario s jačim motorom?

Ecclestone kaže da bi Marchionne volio isporučiti Red Bullu Ferrarijeve motore, ali istovremeno ne želi oštetiti vlastitu momčad.

“Ako Red Bull dobije bolji motor, očito je da će biti kompetitivniji. Zato se Marchionne boji da će narušiti sklad u svojoj momčadi.”

Dietrich Mateschitz, vlasnik Red Bulla, nedavno je izjavio da su pregovori s Ferrarijem zasad “pozitivni i ohrabrujući”. Također, izjavio je i da je spreman povući svoje dvije momčadi iz Formule 1 ukoliko za 2016. ne osiguraju kompetitivne motore.

Tako je na Marchionneu veliki pritisak jer zapravo odlučuje o tome hoće li dvije momčadi, odnosno četiri bolida, iduće godine nestati iz Formule 1 koja je ionako u krizi.

Ni Red Bullov nastup na posljednjoj utrci u Singapuru gdje su bili najbliža pratnja Ferrariju unatoč znatno slabijem motoru nije pomogao u rješavanju situacije. U Ferrariju se sigurno pitaju što bi Red Bull tek mogao s kompetitivnim motorom, kad već i s ovakvim Renaultom mogu zaprijetiti na nekim stazama.

Pred Marchionneom nije jednostavna odluka, a Ecclestone vjeruje da će ju donijeti uskoro.

ferrari-italija-vozaci

 

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel kritizira FIA-u – ‘To nije bilo jako profesionalno’

Sebastian Vettel smatra da se FIA nije ponijela profesionalno s kasnim izricanjem kazne za…