Ecclestone ostaje izvršni direktor F1 unatoč novim vlasnicima

Bernie Ecclestone ostaje izvršni direktor Formule 1 unatoč novim vlasnicima iz tvrtke Liberty Media Corporation, a novi novi predsjednik postaje Chase Carey.

Chase Carey, izvršni potpredsjednik 21st Century Foxa, intenzivno će surađivati s Ecclestoneom, a vijest tek treba biti službeno potvrđena jer ugovor s Liberty Media, težak 8.4 milijarde dolara, još uvijek nije potpisan.

Pregovori između Liberty Media i trenutnih većinskih F1 vlasnika CVC Capital Partners (35.5% vlasništva) trajali su sinoć do kasno u noć, prenosi Autosport, a dodatni sastanak uprave zakazan je za danas i idući utorak.

Ecclestone će na zahtjev CVC Capital Partners ostati u Londonu kako bi dovršio preuzimanje i neće biti na idućoj utrci u Singapuru.

Ugovor još uvijek trebaju potpisati razni partneri poput FIA-e koja drži 1% udjela i koja se mora složiti s preuzimanjem kako bi se osiguralo da će se ono dogoditi u interesu Formule 1.

“Odlučili su da ostanem kao izvršni direktor Formule 1,” rekao je Bernie za Autosport.

“Nastavit ću raditi stvari koje sam i prije radio poput pregovaranja s vlasnicima staza, televizijskim kompanijama i slično.”

“Dobra vijest je što ćemo u odboru imati Chase Careya koji će, nadam se, F1 gurnuti u nove teritorije putem društvenih mreža.”

“Kao što znate, nikad nisam znao kako zaraditi od društvenih mreža.”

Chase Carey će na poziciji predsjednika Formule 1 zamijeniti Petera Brabeck-Letmathea koji je tu ulogu obnašao posljednje tri godine.

“Peter će odstupiti i Chase će ga zamijeniti,” rekao je Ecclestone.

“Peter je savršen predsjednik jer stalno pokreće stvari, što bi predsjednik i trebao raditi, ali u određenim područjima nema znanja kao Chase.”

“Stvari u kojima Chase ima znanja su stvari koje bi nam trebale pomoći.”

“Chase je vodio DirecTV u Americi, gdje smo mi slabi, i nadam se da će nam pomoći u tome.”

“Tri stvari su mi bitne – njegove veze u Americi s TV kućama, koje su dobre, zatim njegove veze sa sponzorima, koje su također dobre i društvene mreže, u čemu je također dobar.”

“Sve je to pozitivno za ovaj sport,” zaključio je Ecclestone.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

1 Komentar na "Ecclestone ostaje izvršni direktor F1 unatoč novim vlasnicima"

Sortiraj od:   najnovijeg | najstarijeg | s najviše glasova
FerrariHR
Pretplatnik

Napokon se neko dosjetio društvenih mreža,ogroman je to potencijal. Al stari se dobro drži,mora mu se to priznat.

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ricciardo želi popraviti svoje ‘osobne slabosti’ u Sochiju

Daniel Ricciardo svjestan je da još uvijek nije u potpunosti savladao izazove koje pred vo…