ExxonMobil na iduću utrku u Japanu donosi novu specifikaciju goriva i maziva koja će Red Bull Hondi donijeti nešto više snage uoči Hondine domaće utrke na Suzuki.

Goriva i maziva su od 2014. važnija nego ikad, kako zbog izvlačenja što više snage tako i zbog smanjenja potrošnje goriva i trošenja internih komponenti motora.

ExxonMobil s Red Bullom radi od 2017., kada su još uvijek koristili Renaultove motore, a za utrku u Japanu, za koju je Honda pripremila nove primjerke četvrte specifikacije pogonske jedinice, donijet će dosad najveće poboljšanje otkako rade s Red Bullom.

Honda je na prethodnim utrkama uvela nove primjerke za sva četiri vozača kako bi Suzuku dočekali s novim motorima i bez kazni, a nova specifikacija goriva, posebno razvijena za četvrtu specifikaciju Honde, dat će im još malo više snage, reda veličine 10-ak konjskih snaga.

“FIA-ini standardi prilično su strogi, ali u ovom gorivu koristimo kemikalije koje dosad nismo koristili u F1 gorivu i ne znam je li ih netko drugi već koristio,” rekao je David Tsurusaki iz ExxonMobila.

“Postoje dvije ili tri ključne stvari koje smo promijenili i koje su nam dali povećanje performansi koje smo očekivali.”

“Ovo je poboljšanje nešto na čemu smo dugo radili. Riječ je o jednom od naših najboljih poboljšanja. Ali ne mogu komentirati koliko smo performansi dobili.”

“Znam o kojoj se brojci radi, inače ne bismo uveli novu specifikaciju, ali definitivno je riječ o poboljšanju.”

Red Bull RB15 German GP F1 2019 after the Race Verstappen victory hi res 4000 px Photo Red Bull Edited by MAXF1net

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Alonso službeno potvrđen kao Renaultov F1 vozač od 2021.

Fernando Alonso iduće sezone vraća se u Formulu 1 kao vozač Renaulta s kojim je potpisao n…