ExxonMobil za Silverstone pripremio novo gorivo za Red Bull

ExxonMobil će za VN Velike Britanije donijeti novu specifikaciju goriva za svoje partnere Red Bull i Toro Rosso koji koriste Renaultove pogonske jedinice što bi im trebalo donijeti manji skok u snazi i učinkovitosti.

Renault je donekle razočarao svoje klijente objavom da do kraja sezone neće donijeti veću nadogradnju motora, nego će se usredotočiti na pouzdanost i manje korake koje planiraju donositi na nekoliko utrka.

Prvi takav korak donijeli su već u Azerbajdžanu gdje su zbog poboljšane pouzdanosti mogli koristiti agresivnije mape motora, što im je donijelo oko 0.2 sekunde po krugu, a Red Bull se nada da će dodatnu snagu izvući i iz novih specifikacija goriva.

Za razliku od prošlih godina, ove godine svaki vozač smije koristiti najviše pet specifikacija goriva, a ExxonMobil i Red Bull/Toro Rosso surađuju od ove godine nakon dugogodišnje suradnje s McLarenom koji je prešao na BP/Castrol.

ExxonMobil prvo je poboljšanje donio na prvu utrku u Australiji, a novo stiže u Silverstoneu.

“Prvim korakom smo ostvarili dobar napredak,” rekao je David Tsurusaki, globalni motorsport menadžer ExxonMobila za Autosport.

“Dobitak iz druge specifikacije neće biti kao u slučaju prve, ali mislim da je riječ o pozitivnom koraku naprijed. Planiramo ga uvesti na Silverstoneu, ali riječ je o nepredvidivim stvarima. Momčadi smo obavijestili da je to cilj.”

Tsurusaki vjeruje da je ExxonMobil uspio napraviti korak naprijed za koji bivši Red Bullov dobavljač Total nije mislio da je moguće.”

“Mislim da smo napravili lijep korak naprijed zamijenivši prethodno gorivo za koji oni nisu mislili da ga imaju, ali mi smo uspjeli.”

“Sad smo u dobroj poziciji, imamo dobar odnos, blisko surađujemo s Red Bullom i Renaultom. Mislim da smo blizu svojim suparnicima [Shell, Petronas, BP/Castrol].”

ExxonMobil iduće godine planira koristiti tri različite specifikacije goriva, ali ove godine koristit će samo dvije jer su s Red Bullom i Toro Rossom krenuli raditi tek u siječnju.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes najbrži i na drugom treningu, Ferrari se približio

Lewis Hamilton i Valtteri Bottas ponovno su odvozili dva najbrža vremena na slobodnom tren…