Codemasters je izdao dugoočekivanu igru F1 2017 koja je definitivno ispunila očekivanja i nastavila putem uspješnih prethodnika uz poboljšanja na voznom modelu i ponovnom uvođenju legendarnih bolida iz F1 povijesti.

Nakon što su u F1 2016 ponovno uveli career mode i dodali razvojnu utrku između momčadi tijekom sezone, ove godine Codemasters je otišao korak dalje i razvoj bolida podignuo na višu razinu.

Sad je dostupno 115 nadogradnji za pojedini bolid, a uvedeno je i razvojno stablo posuđeno iz RPG igri.

“Najveće pobojlšanje za ovogodišnji naslov je proširenje razvojnoga dijela,” rekao je glavni dizajner Lee Mather.

“Prošle godine imali smo prilično linearan sustav, a ove godine smo ga proširili. Programi za vježbu prošireni su s dva nova programa, jedan je test štednje goriva puštanjem gasa prije kočenja, a drugi vam omogućuje da odredite trkaću strategiju odvojeno od testa potrošnje guma.”

“Kako bismo proširili razvoj i istraživanje, ove godine odučili smo se za RPG sustav razvoja vještina pa imate više puteva kojima možete postići krajnje ciljeve. Putem možda shvatite da neki dio zakaže pa odabere drugi put kako biste to izbjegli.”

Igrači se mogu odlučiti za agresivnije dijelove koji donose više performansi ili za neke konzervativnije koji su pouzdani, ali i donose manje napretka u performansama.

Izdržljivost komponenti i legendarni bolidi

Izdržljivost komponenti sad je izuzetno važna, baš kao i u pravoj Formuli 1, jer vas očekuju kazne za prekomjerno korištenje elemenata pogonskih jedinica ili ukoliko vam mjenjač ne izdrži šest uzastopnih utrka.

Ukoliko su vam brojni odabiri oko razvoja bolida previše složeni, možete vjerovati svom inženjerskom timu koji će vam preporučiti najbolje nadogradnje i smjer u kojem je najbolje razvijati bolid.

Za razliku od F1 2016, gdje ste mogli pratiti performanse drugih momčadi pomoću jednostavnog pokazatelja performansi, u F1 2017 možete pratiti koja momčad najbolje stoji po pitanju motora, šasije ili aerodinamike.

Što se tiče legendarnih bolida iz F1 prošlosti, oni su ponovno vraćeni u igru prvi puta nakon 2013. Ukupno ćete moći voziti čak 11 starih bolida (odnosno 12 ako ste naručili prvu inačicu igre pa ste dobili i McLaren Hondu MP4-4 iz 1988.) – tu su bolidi Ferrarija, Williamsa, Renaulta, Red Bulla i McLarena.

Realnije ponašanje bolida

Codemasters je promijenio i način na koji se bolidi voze jer je sada upravljanje bliže stvarnosti pa je lakše osjetiti podupravljanje ili preupravljanje, kao i promjene u postavkama bolida.

“Potpuno smo promijenili kako aerodinamički i mehanički grip funkcioniraju,” rekao je Mather.

“Promijenili smo i način kako je igrač u doticaju s bolidom putem kontrolera ili upravljača. Pojačali smo osjećaj podupravljanja, što je inače vrlo teško osjetiti u igrama u odnosu na situaciju kad vam pobjegne stražnji kraj.”

“Kako bolidi imaju više prijanjanja zbog većih guma i više downforcea, možete slobodnije voziti. Možete rotirati bolid korištenjem gasa bez da preopteretite gume i izvrtite se.”

MAXF1 portal i tvrtka IRIS Mega d.o.o. podijelili su vam jedan primjerak igre F1 2017 u našoj nagradnoj igri, a ukoliko ste zainteresirani za kupnju vlastitoga primjerka to možete učiniti na idućem linku.

Učitaj još iz simracing

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 2018. – Pogledajte kako izgleda onboard krug u Monaku

F1 2018. izlazi krajem kolovoza - pogledajte kako izgleda jedan onboard krug na VN Monaka …