FIA je potvrdila da će nova Racing Point Force India momčad zauzeti mjesto bivše momčadi Force Indije počevši od VN Belgije koja je na rasporedu ovoga vikenda.

Bivša momčad Force Indije na ovaj je način službeno isključena iz F1 prvenstva 2018., a nova momčad se odriče dosad postignutih bodova.

“Nova momčad Racing Point Force India oduševljena je što će se moći utrkivati ovoga vikenda u Belgiji,” rekao je Otmar Szafnauer.

“Tek nekoliko tjedana ranije, imali smo nesigurnu budućnost pred sobom s više od 400 ugroženih poslova, a sad momčad ima potporu konzorcija investitora koje predvodi Lawrence Stroll koji vjeruje u nas kao momčad.”

“Zahvalni smo FIA-i, stečajnim upraviteljima i FOM-u za svu potporu za ovaj ishod.”

Predsjednik FIA-e Jean Todt oduševljen je što je Force Indija preživjela pod drugim imenom.

“Jako sam sretan što je dogovoren snažan i pozitivan ishod i želim izraziti dobrodošlicu ulasku Racing Point Force Indije usred sezone,” rekao je Todt.

Stroll je obećao da će u momčad uložiti značajna sredstva i odvesti ju na viši nivo nakon što su prošle dvije sezone završili na četvrtom mjestu.

“Snaga bilo koje kompanije je u ljudima koji ju čine i velika je čast što sam dio ovoga novog putovanja s tako talentiranom skupinom muškaraca i žena,” rekao je Lawrence Stroll.

“Bio sam dovoljno sretan da pokrenem i razvijem brojna uspješna poslovanja, ali prilika da ovu momčad odvedem na novu razinu možda je i najuzbudljiviji izazov dosad.”

“Zajedno s novim investitorima, uložit ćemo nove resurse i donijeti svježu energiju kako bismo radnoj snazi omogućili da se nastave utrkivati na najvišoj razini.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova F1 momčad proizvela zamjenu za respirator

Mercedes-AMG Petronas High Performance Powertrains pomogli su razviti uređaj koji konstant…