F1 bi mogla zamrznuti razvoj motora i odgoditi nova pravila za 2023.

Razvoj F1 pogonskih jedinica mogao bi biti zamrznut zbog smanjenja troškova u nepovoljnoj financijskoj situaciji u kojoj su se momčadi našle zbog pandemije koronavirusa, a razmatra se i dodatna odgoda novoga tehničkog pravilnika.

FIA i Formula 1 odgodili su ili otkazali prvih osam trka ovogodišnjeg prvenstva i odgodili promjenu tehničkoga pravilnika koji će na snagu stupiti 2022. umjesto 2021., a 2021. koristit će ovogodišnje šasije kako bi smanjili troškove.

Iduća mjera je ograničenje razvoja motora koje bi trajalo po potrebi, a osim manjih troškova za četiri proizvođača motora to bi donijelo i manje troškove za šest klijenata koji plaćaju motore.

Daniel Ricciardo Renault RS19 French GP F1 2019 rear end engine cover 2000px Photo Renault

Još jedna moguća mjera je odgoda novoga tehničkoga pravilnika za 2023., a već je postignut dogovor da momčadi tijekom ove godine ne smiju razvijati bolid za novi tehnički pravilnik.

Mercedes je pristao da DAS sustav bude zabranjen 2021. iako je po trenutnom tehničkom pravilniku legalan te bi trebao ostati legalan i 2021. budući da novi tehnički pravilnik stiže 2022. ili 2023.

Mercedes F1 W10 under engine cover Hungarian GP F1 2019 Photo Giorgio Piola

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ricciardo želi popraviti svoje ‘osobne slabosti’ u Sochiju

Daniel Ricciardo svjestan je da još uvijek nije u potpunosti savladao izazove koje pred vo…