Momčadi Formule 1 trebale bi razmisliti o angažiranju novog prvaka Indycar serije Josefa Newgardena s obzirom na njegov munjeviti napredak ove sezone, smatra Conor Daly.

Newgarden je osvojio naslov prvaka vozeći za legendarnu IndyCar momčad Penske za koju je ove godine na Indyju 500 nastupio i Juan Pablo Montoya, a Amerikanac je naslov osvojio u svojoj prvoj sezoni u s novom momčadi.

U sedamnaest utrka ove sezone Newgarden je pobijedio četiri puta, devet puta se penjao na pobjedničko postolje, jednom startao prvi i odvozio pet najbržih krugova.

Njegov kolega Conor Daly, koji je završio 18. u prvenstvu, smatra da Amerikanac zaslužuje priliku u Formuli 1 zbog svojih izuzetnih nastupa i konstantnosti koju je pokazao ove sezone.

“Trenutno, s brzinom napretka koju Newgarden pokazuje, on definitivno zaslužuje primati pozive od F1 momčadi,” rekao je Daly.

“Nema šanse da bi ga trebali zanemariti. Dečko je osvojio naslov u prvoj sezoni s Penskem, možda ga već i zovu.”

Newgarden ima 26 godina, a ovo mu je bila šesta sezona u IndyCaru – prvu sezonu 2012. završio je 23., drugu 14., treću 13., četvrtu 7., petu 4. i ovu sezonu postao je prvak.

“Teško je prihvatiti da bi talent poput Josefa bio izbačen iz Red Bullova programa da je otišao u Formulu 1.”

“Bilo bi ‘bio je 23. kao rookie, 14. u drugoj godini, riješimo ga se’. Ne daju vam dovoljno vremena da rastete, što je mogao u IndyCaru.”

“Napredak je ono što je impresivno kod Josefa. Vozači uvijek uče, a on je s Penskeom tek jednu godinu i pogledajte što je napravio.”

“Bit će ga jako teško pobijediti ovdje ako ga ne uzme neka F1 momčad.”

Newgarden je već potpisao za Penske za 2018. uz Willa Powera i Simona Pagenauda.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Odgođena i deveta utrka F1 prvenstva u Kanadi

Organizatori VN Kanade izdali su očekivano priopćenje o odgodi devete utrke ovogodišnjeg F…