Formula 1 uskoro će potvrditi održavanje sprint utrka na tri vikenda ove sezone nakon što su se dogovorili s momčadima oko financijske kompenzacije, a do službene potvrde moraju riješiti samo još nekoliko manjih detalja.

Autosport prenosi da dobro upućeni izvori tvrde da je Formula 1 riješila i posljednju prepreku održavanju sprint utrka ove sezone koje bi trebale biti isprobane na Silverstoneu, Montrealu i Interlagosu, a riječ je o povećanju maksimalnoga budžeta na kojem su inzistirale najveće momčadi.

Vodeće momčadi tražile su povećanje maksimalnoga budžeta, koji ove godine iznosi 145 milijuna dolara, za milijun dolara, a manje momčadi su se protivile tome jer ionako ne troše najveći dopušteni iznos i jer se boje da će povećani budžet biti iskorišten za dodatne performanse.

Navodno su se momčadi dogovorile da će za svaku od sprint utrka dobiti po 500 000 dolara, a maksimalni budžet bit će podignut za isti iznos i ukupno će iznositi 145.5 milijuna dolara.

Ukoliko neka momčad pretrpi značajnu štetu na bolidu zbog sudara na sprint utrci, postoji mogućnost dodatne financijske kompenzacije i povećanja maksimalnoga budžeta, a do službene potvrde održavanja sprint utrka momčadi dijeli tek nekoliko manjih detalja te se očekuje da bi sve moglo biti riješeno do iduće utrke u Imoli koja je na rasporedu od 16. do 18.4.

S obzirom da je prva sprint utrka na rasporedu 12.6. u Montrealu momčadi ne žure s dogovorima oko detalja nakon kojih će uslijediti službena potvrda.

Sprint utrka donosit će puno manje bodova nego nedjeljna utrka, a startni poredak za sprint utrku dobit će se obrnutim poretkom trenutnoga vozačkog prvenstva. Sprint utrka zamijenit će subotnje kvalifikacije, a njezin rezultat odredit će startni poredak za nedjeljnu utrku.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton na pole positionu u Imoli ispred dva Red Bulla

Lewis Hamilton osvojio je prvi pole position ove sezone nakon napetih kvalifikacija za VN …