Formula 1 objavila je brojke koje otkrivaju veliki porast interakcija na društvenim mrežama, ali i porast gledanosti u F1 sezoni 2017.

Ukupna gledanost na 20 najjačih tržišta iznosi 1,4 milijarde što je porast od 6.2% u odnosu na 2016. Također, četiri najveća tržišta, Njemačka, Brazil, Italija i Ujedinjeno Kraljevstvo, zabilježila su rast.

Italija predvodi s rastom od 19.1%, a slijede Brazil (13.4%), UK (3.9%) i Njemačka (0.9%).

F1 program barem je jednom gledalo 352.2 milijuna jedinstvenih korisnika što je prvi puta od 2010. da taj broj nije pao.

Što se tiče društvenih mreža, tu je porast značajan s ukupno 11.9 milijuna pratitelja na Facebooku, Twitteru, Instagramu i Youtubeu što je rast od čak 54% u odnosu na 2016.

Time je F1 najbrže rastući sportski brend na društvenim mrežama 2017. ispred Formule E, La Lige, Adidasa, Pume, Lige Prvaka, NFL-a, Premier League (1. engleska) itd.

F1 kanali na društvenim mrežama su nakon preuzimanja F1 od strane Liberty Media grupe postali puno aktivniji, a objavili su brojne video materijale koji prije nisu bili dostupni.

“Ohrabreni smo rastom publike u linearnim i digitalnim platformama tijekom sezone 2017.,” rekao je komercijalni šef F1 Sean Bratches.

“Naš posao se nastavlja jer će F1 navijači vidjeti promjene za 2018. Ovo je dobro vrijeme za biti F1 fan.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel od vodećih vozača odabrao najviše ultrasofta za Mađarsku

Sebastian Vettel odlučio se za najviše ultrasoft guma od vodećih vozača za VN Mađarske na …