Formula 1 odgodila je drugu i treću utrku ovogodišnjeg prvenstva u Bahrainu i Vijetnamu nakon otkazivanja prve utrke u Australiji zbog koronavirusa.

Još uvijek nije poznato na koje bi se datume mogle održati utrke u Bahrainu i Vijetnamu, ali naglašavaju da ‘motre situaciju i da će uzeti dovoljno vremena da prouče mogućnost alternativnih datuma za svaku utrku kasnije u godini, ukoliko se situacija poboljša’.

“Globalna situacija vezana uz COVID-19 je fluidna i vrlo teško predvidiva i uzet ćemo vremena kako bi proučili situaciju i donijeli prave odluke,” rekao je CEO Formule 1 Chase Carey.

“Donosimo odluke s FIA-om i našim promotorima kako bi osigurali sigurnost svih uključenih u Formulu 1 i navijača.”

Autosport je ranije prenio da bi F1 sezona 2020. mogla početi tek u šestom mjesecu na VN Azerbajdžana.

“Zajedno s Formulom 1, Bahrain Motor Federation, Automobile Association of Vietnam i lokalnim promotorima, odgoda Bahraina i Vijetnama bila je jedina moguća odluka s obzirom na sve dostupne informacije,” rekao je predsjednik FIA-e Jean Todt.

“Nastavit ćemo se voditi savjetima Svjetske zdravstvene organizacije i vlada te nastaviti raditi s njima u ovom periodu kako bi zaštitili navijače, natjecatelje i cijelu motorsport zajednicu.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen strategijom pobijedio Hamiltona na VN SAD-a

Max Verstappen pobijedio je Lewisa Hamiltona na VN SAD-a nakon što je Hamilton preuzeo vod…