Vodstvo Formule 1 potvrdilo je da će nova usluga F1 prijenosa F1 TV Pro biti dostupna do pete utrke sezone u Španjolskoj nakon što su bili prisiljeni odgoditi njezino uvođenje za prvu utrku sezone u Australiji.

F1 je planirala uvesti F1 TV Pro za VN Australije, ali na kraju su se predomislili i odlučili temeljito istestirati sustav prije puštanja u produkciju.

Korisnici će za 7.99 eura mjesečno ili 64.99 eura godišnje (oko 484 kn) moći pretplatiti na F1 TV Pro koji će ispočetka biti dostupan samo za desktop računala, a kasnije će se moći gledati i preko mobilnih uređaja.

Iako se jučer pojavio link koji je bio u potpunosti funkcionalan, kasnije je onemogućen pa se zainteresirani više nisu mogli pretplatiti na F1 TV Pro.

“Imat ćemo beta test opterećenja tijekom vikenda u Melbourneu kako bi sustav bio u potpunosti operativan što je prije moguće,” rekao je F1 glasnogovornik za Autosport.

“Riječ je o normalnom procesu kad razvijate novi proizvod. To neće biti javni test, nego interni test. Imamo ljude diljem svijeta koji testiraju sustav i njegove funkcionalnosti.”

“Nemamo rok za uvođenje. Ali trebali bismo pokrenuti uslugu do početka europskoga dijela sezone [peta utrka sezone u Španjolskoj 13.5.]

Što donosi F1 TV Pro

Navijači će od sada moći uživo pratiti svaki F1 vikend i to birajući pogled s bolida svoga omiljenog vozača, a premium usluga F1 TV Pro nudit će jedinstvene detalje koji neće biti dostupni ni na jednoj drugoj platformi.

Putem F1 TV-a moći će se pratiti svi treninzi, kvalifikacije, utrke, kao i medijske konferencije prije i poslije pojedinih sesija. Osim toga korisnici će moći gledati i druge trkaće serije poput Formule 2, GP3 serije i Porsche Supercupa.

F1 TV zasad će biti dostupan u četiri jezika (engleski, francuski, njemački i španjolski), a premium usluga F1 TV Pro, koja će nuditi prijenose uživo, pojavit će se u 58 zemalja svijeta uključujući Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

Manje skupa usluga, koja neće nuditi prinose uživo, F1 TV Access, nudit će live timing podatke, radio komentare i produljene sažetke, uključujući povijesne snimke. Ova će usluga biti dostupna u gotovo svim zemljama, a za Hrvatsku košta 2.99 eura mjesečno odnosno 26.99 eura godišnje (oko 200 kn) i zainteresirani se već sad mogu pretplatiti na tu uslugu.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Brawn – ‘Binotto ima težak zadatak’

Ross Brawn upozorava šefa svoje bivše F1 momčadi Ferrarija da ga očekuje težak zadatak upr…