F1 ukinula ograničenja radio komunikacije

Na sastanku strateške grupe, koju čine šefovi vodećih šest momčadi, predsjednik FIA-e Jean Todt i Bernie Ecclestone, donesene su odluke o radio komunikaciji i granicama staze koje će se primijeniti već na Hockenheimu.

Formula 1 u posljednje je vrijeme na udaru kritika zbog prevelikog reguliranja svakoga detalja vezanog uz sportski i tehnički pravilnik, a neke od najvrućih su radio ograničenja i granice staze.

Odsad će radio komunikacija u utrci biti potpuno slobodna s iznimkom kruga za zagrijavanje gdje neće biti dopuštene nikakve poruke.

Krug zagrijavanja izuzet je iz nove slobode komuniciranja kako momčadi vozačima ne bi govorili optimalne postavke kvačila i slične detalje vezane uz startnu proceduru.

Promjenu ne treba odobriti F1 komisija ni Svjetsko motorsport vijeće jer su trenutna radio ograničenja posljedica Tehničke direktive FIA-inog trkaćeg direktora Charlie Whitinga, a ne specifična pravila.

Strateška grupa raspravljala je i o granicama staze kako bi se zaustavile besmislene kazne za njihovo kršenje jer je teško procijeniti je li netko dobio ili izgubio na vremenu.

Još uvijek se čeka potvrda da će vozači moći slobodno koristiti sve rubnike i izlazne površine, ali sporan bi mogao biti predzadnji zavoj gdje je izvan izlaznog rubnika asfaltirana površina.

Mark Webber Hockenheim F1 2012 Foto LAT

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

7 Komentari na "F1 ukinula ograničenja radio komunikacije"

Sortiraj od:   najnovijeg | najstarijeg | s najviše glasova
F12013
Pretplatnik

Dolaze do pameti, ali samno zbog silnih kritika nas fanova.

FerrariHR
Pretplatnik

Ja bi samo da uvedu kakav restoran uz stazu da vozači mogu na marendu recimo na polovici utrke?

F12013
Pretplatnik

A mi s njima za stol…
I malo ih posavjetujemo nasred utrke u vezi strategije, ipak mi uvijek znamo bolje…?

FerrariHR
Pretplatnik

Ha ha..kolega moj,jesi li ti ono napustio portal,ako me oči ne varaju..

F12013
Pretplatnik
A vidjet ću, možda se i vratim. Ali zbilja nije u redu ono jedenje komentara. Bas se potrudiš napisati nešto provjereno, zanimljivo… Deset puta sam napisao to. Nije u redu… Jednostavno tjeraju ljude od tamo… Napisat ću ovdje… Piše se kako Marchionne najviše cijeni upravo Binotta u Maranellu. Već se počinje s restrukturiranjem, a prvo su na odlasku Allisonovi ljudi. A spremaju se iznenađenja u vidu pojačanja vrlo skoro… Na mjestu šefa odjela za PU dolazi Wolf Zimmerman, a zadnja tri tokena će se potrošiti na Spa… A veza Allison-Marchionne je pukla nakon Spanjolske jer nadogradnje ih nisu približile Mercu…… Pročitaj više »
FerrariHR
Pretplatnik

Postalo je iritantno tamo,najiskrenije. Promjene u Ferrariju..hm. Nešto se mora pokrenit,vidit ćemo da li će bit koristi. Ko je ovaj Wolf Zimmerman,podsjeti me.

F12013
Pretplatnik

Wolf Zimmerman je jedan od glavnih inženjera za pu u Ferrariju, doveden je 2014 iz Mercedes AMG-a, kako bi pomogao Binottu s motorom…
Piše se i da je Brawn na putu za Hockenheim. Vidjet ćemo je li istina.
Svakako jako zanimljivo… Sretno im u Maranellu!
Forza Ferrari??!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel u pregovorima s Aston Martinom za 2021.

Sebastian Vettel navodno je u pregovorima s momčadi Racing Pointa koji iduće godine postaj…