Nakon razočaravajuće 2019. Ferrari se odlučio za ‘radikalno drukčiji pristup’ prvom testu u Barceloni te uopće nisu tražili performanse bolida, za razliku od prošle godine kada su imali najbolje vrijeme.

Ferrari je imao tih i donekle problematičan početak testiranja budući da brzina bolida nije na očekivanoj razini (osmo najbolje vrijeme među momčadima, 2.4 s iza Mercedesa), a lošija pouzdanost dovela je do tek osmog rezultata od deset momčadi kad je riječ o broju odvoženih krugova.

Ferrari je odvozio 354 kruga, 71.66% Mercedesova broja krugova (494), što ih stavlja na tek osmo mjesto ispred Williamsa (324) i Haasa (316). Ali Ferrari tvrdi da uopće nisu tražili performanse bolida u prvom tjednu, što bi objasnilo skoro dvije sekunde sporije vrijeme nego prošle godine.

Šef momčadi Mattia Binotto priznao je da nije tako optimističan kao prošle godine i da su suparnici iz Mercedesa i Red Bulla trenutno brži, ali se ne predaje i kaže da je sezona najduža ikad.

“Odlučili smo se za radikalno drukčiji pristup prvom predsezonskom testu u odnosu na prošlu godinu,” rekao je Binotto.

“Zasad smo se koncentrirali na evaluaciju svakoga aspekta potencijala bolida, isprobavali nekoliko različitih konfiguracija, kako aerodinamičkih, tako i mehaničkih, kako bi skupili što je moguće više podataka.”

“Sad ćemo ići kući i sve analizirati, usporediti to s našim podacima iz simulacija na računalu i na pravom simulatoru u Maranellu.”

“Idućega tjedna počet ćemo istraživati performanse, raditi na postavkama bolida i ići naprijed s uobičajenim simulacijama kvalifikacija i utrke kako bi bili dobro pripremljeni za prvu utrku u Australiji.”

Binotto-Leclerc-Barcelona-Test-1-Photo-Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari je iza Mercedesa i Red Bulla, ali ‘blizu ostalih’

Ferrarijev Mattia Binotto smatra da je njegova momčad i dalje iza Mercedesa i Red Bulla, a…