Prva utrka sezone u Australiji bila je ‘hladan tuš’ za cijelu Ferrarijevu momčad nakon obećavajućih predsezonskih testiranja u Barceloni nakon kojih su vjerovali da se mogu nositi s Mercedesom.

Ferrari je dominirao prvim tjednom testiranja u Barceloni te bio najbrži i s puno i s malo goriva, a Mercedes je tek posljednji dan uspio izvući maksimum iz novoga aerodinamičkog paketa kojega su donijeli na početku drugoga tjedna.

Binotto je u svom osvrtu na sezonu priznao da su nakon prvoga tjedna mislili da imaju pola sekunde prednosti ispred najbližih pratitelja, a da su nakon drugoga tjedna vjerovali da se barem mogu nositi s Mercedesom.

Ali Mercedes je u Australiji zauzeo prvi startni red s velikom prednošću dok su Vettel i Leclerc završili tek treći i peti, a u utrci ih je oboje pobijedio Verstappen u Red Bullu koji je završio iza dva Mercedesa.

“Sigurno smo bili brzi prvoga tjedna, bili smo vrlo jaki,” rekao je Binotto.

“Mislili smo da imamo jasnu prednost u performansama ispred svih suparnika, da budem iskren, u prvom tjednu bili smo više manje pola sekunde brži od ostalih.”

“U drugom tjednu Mercedes je donio poboljšanja. Ako pogledate najbolja vremena drugoga tjedna, kad su svi pokušavali ići s malo goriva i pritiskati s motorima, odvozili smo isto vrijeme kao i Hamilton.”

“Mislim da smo nakon testiranja i dalje imali veliko samopouzdanje u svoje performanse. U Australiju smo otišli samopozdani i vjerovali da ćemo se boriti za pobjedu.”

Australian GP F1 2019 start front shot Photo Daimler Edited by MAXF1net

“Ali kad smo došli tamo cijela momčad je doživjela hladan tuš. Shvatili smo da naše performanse nisu dovoljno dobre.”

“Bili su dobri razlozi zašto nismo imali performanse, donijeli smo krive odluke za hlađenje i upravljanje pogonskom jedinicom, bilo je nekoliko krivih stvari u to vrijeme.”

“Ali općenito smo definitivno bili prespori u odnosu na svoja očekivanja.”

Na drugoj utrci sezone u Bahrainu Ferrari je zauzeo prvi startni red, a Leclerc je bio na putu prema pobjedi prije manjega problema s motorom koji mu je uskratio snagu te je završio treći.

Ali iduće utrke pokazale su da Ferrari ima problem s manjkom downforcea i stabilnošću na kočenju, što nisu prepoznali na vrijeme.

“Kako nam je trebalo puno vremena, to nam je bila prva slabost ove sezone. Ali imali smo pravi momčadski duh. Iako nismo u potpunosti zatvorili zaostatak, posebno u zavojima, vjerujem da smo drugi dio sezone pozitivno adresirali probleme koje smo imali.”

“To pokazuje da je ova momčad sposobna razvijati bolid i ići u pravom smjeru.”

Ferrari je na prvu pobjedu morao čekati do VN Belgije, a tada su započeli sjajan niz od šest uzastopnih pobjeda u kojem su ostvarili i tri pobjede.

Vettel and Leclerc Ferrari Brazilian GP F1 2019 race Photo Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 bi mogla zamrznuti razvoj motora i odgoditi nova pravila za 2023.

Razvoj F1 pogonskih jedinica mogao bi biti zamrznut zbog smanjenja troškova u nepovoljnoj …