Ferrari će na jubilarnoj 1000. utrci u Formuli 1 koristiti posebnu nijansu crvene boje po uzoru na nijansu koju su koristili početkom 50-ih godina prošloga stoljeća, na svojoj domaćoj stazi u Mugellu.

Zbog kalendara koji je pogođen koronavirusom, Mugello će prvi puta u povijesti Formule 1 biti domaćin utrke, a Ferrariju se poklopilo što će to biti njihova 1000. utrka u F1 prvenstvu.

Ferrari je vlasnik staze Mugello i na njoj su odradili test s dvije godine starim SF71H uoči početka sezone u Austriji, dok se još nije znalo da će Mugello postati dio kalendara, a uoči vikenda Autosport prenosi da će njihovi SF1000 bolidi biti obojani u tamniju nijansu crvene.

Time Ferrari želi odati počast tamnocrvenim bolidima iz 1950. kada je Ferrari na VN Monaka nastupio na svojoj prvoj F1 utrci s tri bolida imena 125, što je bila druga utrka sezone.

Ascari je u Ferrarijevom prvom nastupu završio drugi, ujedno ostvarivši prve bodove i prvo postolje za Ferrari u Formuli 1.

Ferrari je kroz godine eksperimentirao s nijansama crvene, uključujući tamniju nijansu koju su koristili dio F1 sezone 2008. te sredinom 90-ih.

2008 French GP Raikkonen Ferrari F2008 Photo Ferrari

Jean Alesi (FRA) Ferrari 412T2, takes his first win. Canadian Grand Prix, Montreal, 11th June 1995

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton – ‘Sramotna pogreška’ nema veze s pritiskom

Lewis Hamilton priznaje da je pogreška prilikom ulaska u boks za vrijeme kvalifikacija 'sr…