Ferrarijev šef F1 momčadi Mattia Binotto priznaje da je njegova momčad napravila nekoliko skupih pogrešaka koje su posljedica krivih procjena u ključnim trenucima i najavio je da će idućih dana ‘u detalje analizirati’ cijelu utrku kako bi izbjegli ponavljanje istih grešaka.

Ferrari je imao sjajnu situaciju nakon kvalifikacija jer su osigurali prvi startni red, njihov prvi u Monaku nakon 2017., ali za razliku od 2017. kada su zadržali prvo i drugo mjesto s Vettelom i Raikkonenom ove godine su u kaotičnim uvjetima završili tek drugi i četvrti.

Leclerc je bio najveća žrtva jer je pao s vodećega mjesta na četvrto nakon dva ulaska u boks, za razliku od Sainza koji je izravno prešao s kišnih guma na gume za suho, a oba Ferrarijeva vozača imala su promet u ključnim krugovima što ih je stajalo gubitka pozicije od Pereza i Verstappena.

“Kad startate s dva bolida u prvom redu i ne pobijedite to znači da je nešto pošlo po zlu s naše strane,” rekao je Binotto.

“Mislim da smo donijeli nekoliko loših odluka i platili cijenu. Žao mi je Charlesa jer mu je ovo domaća utrka pa mu je bila posebno važna, kao i za sve nas.”

“Bilo je i drugih elemenata koji su utjecali na današnji rezultat poput prometa kojega su oba naša vozača susrela nakon ulazaka u boks, što je Carlosa vjerojatno stajalo pobjede.”

“Pogreške se događaju, ali važno je naučiti iz njih i iskoristiti ih kao priliku da se poboljšamo. Tijekom idućih dana analizirat ćemo ovu utrku u detalje kao dio pripreme za iduće utrke u Azerbajdžanu i Kanadi.”

Binotto se osvrnuo na Leclercovu situaciju koji je u boks prvi puta pozvan u 18. krugu kako bi kišne gume zamijenio intermediate gumama, dva kruga kasnije od Pereza, a u 21. krugu je, kao i Sainz, pozvan na prelazak na gume za suho.

2022 Monaco GP Leclerc Ferrari F1-75 leads Sainz Ferrari Perez and Verstappen Red Bull Photo Pirelli Edited by MAXF1net
2022 Monaco GP Leclerc Ferrari F1-75 leads Sainz Ferrari Perez and Verstappen Red Bull Photo Pirelli Edited by MAXF1net

“Trebali smo ga pozvati ranije, barem krug ranije, a ako već nismo onda smo trebali ostati na kišnim gumama, štititi poziciju i onda se možda izravno prebaciti na gume za suho,” dodao je Binotto.

“Sad kad smo pogriješili prilično je jasno. Koji je bio proces koji nas je doveo do toga? Trebat će nešto vremena da to pogledamo i da dobijemo jasno objašnjenje.”

Binotto je odbacio tezu da nisu imali sreće i vjeruje da su krivo procijenili uvjete na stazi.

“Ne, ne mislim da smo imali manjak sreće, nije riječ o tome, mislim da smo napravili pogreške u procjeni,” rekao je.

“Kad vodite utrku u Monaku trebali biste biti u poziciju da barem završite drugi, ako već ne možete zadržati vodstvo. Četvrto mjesto pokazuje da smo napravili nešto krivo tako da ne mislim da je to stvar jesmo li imali sreće ili ne.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bullu prijeti isključenje iz prvenstva zbog navodnoga kršenja ograničenja budžeta

Red Bullu prijeti velika kazna i isključenje iz prvenstva zbog mogućega kršenja ograničenj…