Ferrari danas u Austriji testira modificirani ‘halo’

Sebastian Vettel Ferrari SF16-H halo concept cockpit protection test Foto formula1-com

Ferrari će danas na Red Bull Ringu testirati modificiranu inačicu halo sustava zaštite vozačeve glave, dan prije početka Velike Nagrade Austrije.

Testiranja će se odvijati u stazi boksa i uključivat će test izvlačenja vozača kako bi vidjeli koliko se brzo vozač može izvući iz bolida s ovakvim sustavom zaštite.

Sebastian Vettel će zatim na početku prvog slobodnog treninga, koji počinje sutra u 10 sati, odvoziti instalacijski krug s novom inačicom halo sustava.

Ferrarijevi vozači Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel već su probali prvu inačicu halo sustava na predsezonskim testiranjima u Barceloni, a vidljivost su ocijenili kao zadovoljavajuću.

Nova inačica razvijena je u suradnji s FIA-om i testirana je nekoliko puta, a načinjena je od titana i zbog toga mnogo lakša i jednako čvrsta. Cijela struktura mnogo je uglađenija od stare i vozaču osigurava bolju vidljivost.

Britanski Autosport prenosi da bi se kasnije trebala pojaviti i treća inačica halo sustava (‘halo 3’) prije planiranog uvođenja u Formulu 1 2017.

Između VN Austrije i VN Velike Britanije (4. – 14.7.) održat će se još jedan sastanak Tehničke grupe s temom halo sustava, a nakon toga FIA bi trebala potvrditi obavezno korištenje sustava na svim bolidima 2017.

Red Bullovo rješenje, tzv. aerovizir, i dalje je u igri za 2018. jer je mnogima estetski bolje rješenje, bez obzira što je ispao iz utrke za 2017. jer nije prošao FIA-ine testove.

Daniel Ricciardo Red Bull RB12 TAG Heuer Russia GP F1 2016 with aeroscreen 3

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Aston Martinova nova F1 tvornica bit će gotova 2022.

Nova Aston Martinova F1 tvornica bit će spremna u drugom dijelu 2022. nakon što je pandemi…