Ferrari je odgovorio na FIA-inu zabranu korištenja vrećice s ledom iznad usisnika za zrak iznad vozačeve glave te su za VN Singapura dizajnirali novi hladnjak koji pokriva TV kameru uoči početka startne procedure što je potaknulo nove teorije o tome što Ferrari želi sakriti.

Ferrari je ove godine privukao pozornost korištenjem vrećice s ledom kojom su ‘hladili elektroniku TV kamere’, a FIA im je to zabranila od VN Italije gdje su se Talijani snašli i koristili kišobran, što je potpalilo teorije da nešto skrivaju.

“Tražili smo Ferrari da prestanu koristiti te vrećice s ledom,” stoji u priopćenju iz FIA-e.

“Glavni razlog je što FOM nije bio sretan s tim. Problem je jedna od internih temperatura ECU-a [elektroničke kontrolne jedinice] koju će FIA i FOM nastaviti motriti.”

FIA je dodala da im ne smeta što Ferrari blokira pogled kameri dok se bolid nalazi na startnoj rešetci, što će se nastaviti i od VN Singapura zahvaljujući novodizajniranom hladnjaku.

“Vrećica s ledom spriječila je TV kamere da vide upravljač, što je neizbježno vodilo teorijama zavjere, ali FIA zna sve što treba znati o softveru upravljača i on je u potpunosti legalan.”

FIA je ove godine Ferrariju zabranila i korištenje prve inačice retrovizora montiranih na halo zaštitu jer su imali aerodinamički profilirane ‘uši’ koje su Talijani pokušali progurati pod nosače, što FIA-u nije zadovoljilo.

Što Ferrari zaista skriva na svom upravljaču uoči početka startne procedure ostaje misterij, a neke teorije govore da samo žele skrenuti pozornost s nečega drugog.

Pogled na upravljač neometan je kad utrka krene i kad se hladnjak izvadi iz usisnika iznad vozačeve glave, ali je pogled TV kamere blokiran dok je bolid na startnoj rešetci.

Ferrari SF71H cooling fan airbox camera blocking Ferrari SF71H cooling fan airbox camera blocking 2

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Idućih nekoliko tjedana kritični za Ferrarijev razvoj SF90

Ispred Ferrarija se nalazi nekoliko kritičnih tjedana za razvoj njihova bolida SF90 ukolik…