Ferrari će ubrzati donošenje novoga aerodinamičkog paketa nastalog na temelju promjene razvojne filozofije problematičnog SF1000 te ga planiraju koristiti već idućega vikenda u Austriji, potvrdio je Mattia Binotto.

Nakon lošega izdanja na predsezonskim testiranjima, na kojima je Ferrari otkrio probleme s korelacijom podataka u aerodinamičkom segmentu, Ferrari se usredotočio na novi razvojni smjer i krenuo u razvoj novoga paketa u ograničenom vremenu kojega su imali zbog zatvaranja tvornice zbog koronavirusa.

Ferrari se u Austriji pojavio s bolidom u gotovo istoj specifikaciji kao i na predsezonskim testiranjima s kojim su u kvalifikacijama bili sekundu sporiji od Mercedesa i 0.9 s sporiji od svoga najbržeg vremena na istoj stazi prošle sezone dok su njihovi suparnici napredovali po nekoliko desetinki.

Novi aero paket trebao je biti spreman za treću utrku sezone u Mađarskoj, na kojoj momčadi koriste maksimalne razine downforcea bez previše brige oko otpora zraka, ali Ferrari je potvrdio da će novi paket, ili barem jedan dio, biti spreman za drugu utrku u Austriji koja se održava pod nazivom VN Štajerske.

“Nadamo se da ćemo idućega vikenda uvesti novi aerodinamički paket koji je planiran za VN Mađarske ili barem neke njegove komponente,” stoji u priopćenju iz Ferrarija.

Ferrari se ne nada da će novi paket u potpunosti zatvoriti zaostatak koji imaju za Mercedesom, ali se nadaju da će im pomoći da se barem ‘pomaknu u poretku’.

Leclerc se kao brži Ferrarijev vozač kvalificirao sedmi, ali u utrci je Ferrari izgledao bolje te su uz dobre strateške odluke i izlaske sigurnosnoga automobila uspjeli završiti drugi iza Bottasa dok je Vettel osvojio samo jedan bod nakon lošega vikenda.

2020 Austrian GP Leclerc Ferrari SF1000 medium Pirelli Photo Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Aston Martin se u roku pet godina želi boriti za naslov prvaka

Šef Aston Martinove F1 momčadi Otmar Szafnauer kaže da je njihov krajnji cilj borba za nas…