Ferrari će na iduću utrku u Rusiji donijeti manji paket poboljšanja koji bi aerodinamički razvoj trebao nastaviti u pravom smjeru, ali šef momčadi Mattia Binotto upozorava da to neće riješiti problem prevelike potrošnje guma dok potpuno novi motor stiže iduće godine.

Nakon dvije vrlo teške utrke u Belgiji i Italiji, gdje su najveće slabosti Ferrarijevog SF1000 bile jako izložene zahvaljujući brojnim pravcima, Ferrari je bio konkurentniji na zavojitom Mugellu gdje se Leclerc kvalificirao iza dva Mercedesa i dva Red Bulla te završio osmi u utrci.

Ali Ferrari brine prevelika potrošnja guma koja je dovela do postupnog Leclercovog propadanja kroz poredak, što neće biti moguće riješiti u kratkom roku, priznaje Binotto.

Ferrari za Rusiju, koja veliki naglasak stavlja na snagu motora zbog puno ubrzanja iz sporih zavoja i dva duga pravca, donosi nekoliko manjih poboljšanja, na stazi na kojoj je Leclerc prošle godine osvojio pole position s pola sekunde prednosti.

“Donosimo manja poboljšanja, ali ona neće promijeniti širu sliku,” rekao je Binotto uoči Rusije.

“Mislim da nam u ovom trenutku nedostaje brzine u utrci i previše trošimo gume.”

“Ova poboljšanja nisu ona koja će to riješiti. Mislim da moramo ponovno razmotriti svoje razvoje projekte i pogled na 2021.”

“Mislim da će nam trebati još vremena za to.”

Zbog velikoga gubitka snage motora koji je Ferrari doživio ove godine zbog uvođenja dodatnoga senzora za protok goriva, talijanska momčad za 2021. priprema ‘potpuno novi motor’ koji bi trebao smanjiti zaostatak za Mercedesom.

Ali razvoj šasije bit će vrlo ograničen uz dodatna ograničenja oko dizajna podnice koja bi trebala smanjiti ukupni downforce za oko 10%.

“Idući bolid bit će nužna evolucija trenutnoga zbog ograničenja u pravilima,” rekao je Binotto.

“Ali postoje određene prilike.”

“Motor će biti potpuno nov, vrti se na testnom stolu mjesecima i računamo na njega.”

“A ovih dana izglasane su i važne aerodinamičke promjene, posebno na stražnjem kraju. To je prilika koja se može iskoristiti.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Sainz će idući tjedan prvi puta testirati za Ferrari

Carlos Sainz idući će tjedan prvi puta sjesti za upravljač Ferrarijeva F1 bolida, a Ferrar…