Ferrari će na iduću utrku u Singapuru donijeti manja poboljšanja za svoj SF90 kako bi pokušali dodati nešto downforcea za zahtjevnu konfiguraciju staze Marina Bay Street Circuit, ali su svjesni da će ulična staza istaknuti njihove slabosti.

Nakon što su na prošle dvije utrke upisali prve pobjede ove sezone, Ferrari je uspio skinuti nešto pritiska s leđa vozača i momčadi, ali nakon teških utrka na kojima se tražila maksimalna razina downforcea poput Španjolske, Monaka i Mađarske očekivanja uoči Singapura drže se pod kontrolom.

Ferrari zna da njihovom SF90 nedostaje downforcea i prijanjanja u sporim zavojima što će biti veliki nedostatak na stazi poput Singapura, ali razvoj bolida se nastavlja iako Mercedes ima ogromnu prednost u oba prvenstva.

“Nakon dvije uzastopne pobjede u momčadi vlada dobar osjećaj, kao i među navijačima, ali u stvarnosti su te pobjede već iza nas i jako smo svjesni da će Singapur pružiti nove izazove s konfiguracijom na kojoj naš bolid nije tako jak kao na nekim drugim stazama,” rekao je Binotto.

“Donijet ćemo nekoliko novih dijelova kao dio naših nastojanja da smanjimo zaostatak za konkurencijom, na stazi na kojoj dominiraju spori zavoji.”

“Na ovoj utrci vraćaju se i Hypersoft gume [C5] koje nisu korištene od VN Kanade.”

“Sve će ovo jamčiti težak, ali uzbudljiv trkaći vikend.

Leclerc – ‘Singapur je fizički najteža staza’

Pobjednik prošle dvije utrke Charles Leclerc kaže da je Singapur fizički možda i najteža staza zbog vrućine i vlažnosti, ali je i vrlo posebna utrka zbog noćnih uvjeta.

“Zaista uživam voziti noću i ne znam zašto, ali čini se puno brže nego danju,” rekao je Leclerc.

“Ovo je jedinstven vikend i zaista se veselim utrci. Nakon dva pozitivna vikenda u Belgiji i Italiji, utrka u Singapuru za nas ne izgleda dobro na papiru jer je riječ o vrlo različitoj konfiguraciji staze, s puno sporih zavoja i manje pravaca. Mogao bi to biti teži vikend za nas, ali dat ćemo sve od sebe kako bismo ostvarili dobar rezultat.”

Vettel ‘zaista uživa’ voziti u Singapuru

Četverostruki pobjednik VN Singapura Sebastian Vettel (2011., 2012., 2013. i 2015.) veseli se uličnoj stazi iako će Ferrari biti manje konkurentan nego na posljednje dvije utrke.

“Nakon Spa i Monze idemo na jako različitu stazu na kojoj zaista uživam voziti – Singapur,” rekao je Vettel.

“Riječ je o uličnoj stazi, neravna je i ne oprašta pogreške. A i jedna je od rijetkih koja se vozi pod svjetlima.”

“Trebamo maksimalan downforce i imat ćemo tri najmekše komponente guma.”

“Prije smo vidjeli da se na ovoj utrci može svašta dogoditi pa je konačan rezultat teško predvidjeti.”

 

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Singapur 2017. – Hamilton pobjednik, Verstappen i Ferrariji odustali

Lewis Hamilton na današnji je dan 2017. pobijedio na VN Singapura koja se vozila u promjen…