Mattia Binotto kaže da je njihova dužnost, kao dio globalnoga sporta poput Formule 1, pokušati vratiti osmijeh na lice u teškim vremenima zbog prijetnje koronavirusa nakon što su uspjeli izaći iz karantene u kojoj se nalazi četvrtina stanovništva Italije.

Ferrari je unatoč karanteni u Italiji u kojoj se nalazi oko 16 milijuna ljudi uspio otputovati u Melbourne na prvu utrku sezone, a Binotto i njegova momčad nestrpljivo očekuju trenutak u kojem će saznati rezultate svoga rada tijekom zime.

“Nakon duge zime na izrađivanju i razvoju našega bolida, došlo je vrijeme za prvu indikaciju razine performansi i procjenu koliko su učinkovita poboljšanja koja smo uveli posljednjih mjeseci,” rekao je Binotto koji je danas otputovao za Australiju.

“Znamo da su suparnici jaki, ali znamo i da je ovo početak duge sezone gdje će stopa razvoja, pouzdanost i naša operativna učinkovitost biti ključni. S tim izazovima nosit ćemo se kao ujedinjena momčad, svjesni napretka koji moramo ostvariti i ponosne podrške naših navijača diljem svijeta.”

“U teškim trenucima za Italiju i cijeli svijet, kao dio globalnoga sporta, naša je dužnost pokušati vratiti ljudima osmijeh na lice dok se pripremaju gledati prvu utrku sezone s istim osjećajem iščekivanja kojega imamo i mi.”

Ferrarijevi vozači Vettel i Leclerc objasnili su zašto je staza Albert Park jedna od najzahtjevnijih u kalendaru Formule 1 i na kojoj se prva utrka sezone održava od 1996. uz iznimku 2006. i 2010. kada je domaćin bio Bahrain.

Vettel Raikkonen Ferrari Australian GP F1 2018

“Tri stvari mi padaju napamet kad je riječ o Melbourneu – sunce, atmosfera i neravnine,” rekao je Vettel.

“Sunce jer je vrijeme obično lijepo kad se tamo utrkujemo, atmosfera jer je grad pun života i zato je užitak ovdje započeti sezonu, a neravnine jer svake godine znamo da će Albert Park biti vrlo neravna staza.”

“Zapravo, upravo ta karakteristika čini ovu stazu pravim tehničkim izazovom i to je vjerojatno razlog zašto ju mi vozači toliko volimo. Prva utrka sezone uvijek je posebna i mislim da će nam pružiti bolju ideju nego na testiranjima koja je hijerarhija među momčadima,” zaključio je pobjednik VN Australije 2011., 2017. i 2018.

Leclerc je također istaknuo koji su najveći izazovi na stazi Albert Park.

“Melbourne u tri riječi bio bi prekrasan, izazovan i zabavan,” rekao je Leclerc.

“Prekrasan se odnosi na grad koji je živ i ima mladu populaciju koja ga čini još življim. Staza je definitivno uzbudljiva jer je ulična, a uvijek sam se volio utrkivati između zidova iako ima i neke vrlo brze dijelove.”

“Ali je definitivno i izazovna jer je, posebno na početku vikenda, površina jako prljava i ne pruža istu količinu prijanjanja koju ćete naći na permanentnoj stazi. Karakteristike staze Albert Park znače da ne prašta greške i svaku ćete skupo platiti.”

“Zato kad ste u kokpitu morate biti u potpunosti koncentrirani cijelo vrijeme.”

Ferrarijeve statistike na VN Australije (1985. – 2019.)

Broj utrka 36
Prva utrka 1985. (Stefan Johansson 5.; Michele Alboreto odustao)
Pobjeda 9 (25%)
Pole positioni 6 (16,66%)
Najbrži krugovi 9 (25%)
Pobjednička postolja 25 (69,44%)

REKORDI VN AUSTRALIJE (1985. – 2019.)

VOZAČI KONSTRUKTORI PROIZVOĐAČI MOTORA
Pobjede Michael Schumacher (4) McLaren (11) Mercedes (11)
Pole positioni Lewis Hamilton (8) McLaren (10) Mercedes (12)
Najbrži krugovi Kimi Räikkönen (6) Ferrari (9) Ferrari i Mercedes (9)
Pobjednička postolja Lewis Hamilton (9) McLaren (26) Mercedes (30)
Prvi startni red Lewis Hamilton (9) McLaren (22) Mercedes (22)
Utrka u vodstvu Lewis Hamilton (8) McLaren (21) Mercedes (21)
Kilometara u vodstvu Michael Schumacher (1190) McLaren (3010) Mercedes (3341)
Bodovi Lewis Hamilton (164) Ferrari (386.5) Mercedes (580)

Vettel leads Hamilton Australian GP F1 2018

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari siguran da će Imola odgovarati njihovom SF1000

Glavni trkaći inženjer Ferrarijeve F1 momčadi Matteo Togninalli uvjeren je da će konfigura…