Sebastian-Vettel-Ferrari-SF16-H-Bahrain-GP-F1-2016-saturday

Sebastian-Vettel-Ferrari-SF16-H-Bahrain-GP-F1-2016-saturday

Kvar na Vettelovom motoru u krugu zagrijavanja Velike Nagrade Bahraina posljedica je spleta okolnosti uzrokovanog upravljačkom elektronikom, a ne zatajenja mehaničke komponente.

Nakon što je na prvoj utrci sezone Kimi Raikkonen odustao zbog kvara na turbo punjaču, Vettel je u Bahrainu morao odustati već u krugu zagrijavanja što je pokrenulo glasine da Ferrari ima ozbiljan problem sa svojom pogonskom jedinicom.

Iako su prve informacije govorile da je Vettel odustao zbog injektora goriva, detaljne analize u Maranellu potvrdile su da je riječ o nečem posve drugom, prenosi Motorsport.

Dio koji se pokvario je ispušni ventil, ali Ferrarijevi tehničari vjeruju da problem nije u samom ispušnom ventilu, nego da je ispušni ventil posljedica drugih okolnosti koje su uzrokovale njegov kvar.

Kimi Raikkonen Ferrari SF16-H Australian GP F1 2016 turbo failure pitlane fireŠto se događa s Ferrarijevom pogonskom jedinicom?

Ferrarijevi tehničari vjeruju da je problem s parametrima motora povezanih s upravljačkom elektronikom, dok je bolid vozio sporo u krugu zagrijavanja, potaknuo niz događanja koja su ispušni ventil izbacile iz njegovih optimalnih parametara i uzrokovale njegov kvar.

Ova teorija ujedno objašnjava zašto Ferrarijevi tehničari nisu uspjeli otkriti problem prije početka utrke jer da jesu sigurno bi zamijenili problematični dio.

Također, priroda Vettelova kvara nema nikakve veze s Raikkonenovim kvarom na turbo punjaču.

TEHNIKA: Pogonska jedinica

Vettel će tako u Kini dobiti novu pogonsku jedinicu, utrku nakon što je njegov momčadski kolega u Bahrainu morao koristiti novi turbo, MGU-K i kontrolnu elektroniku.

Vijest da je Vettelovo odustajanje uzrokovala elektronika svakako je olakšanje za Ferrari koji u Španjolskoj planira donijeti poboljšanu inačicu svoje pogonske jedinice koja bi trebala dobiti novi turbo punjač.

HCCI

Ferrari-SF16-H-power-unit-Australia-gp-Melbourne-17-3-2016-foto-automotorundsport

Prema drugoj teoriji koju prenose talijanski mediji, uzrok kvara na Vettelovom bolidu je takozvani HCCI sustav (eng. Homogeneous Charge Compression Ignition) koji Mercedes koristi od VN Italije 2015. kada su potrošili sedam tokena u pripremi novog koncepta za 2016. Podsjetimo, nijedan od njihovih klijenata nije dobio isto poboljšanje do kraja 2015., ali su profitirali s novom Mercedesovom pogonskom jedinicom PU106C Hybrid za 2016.

HCCI je sustav koji koriste motori s unutarnjim izgaranjem i koji kombinira odlike benzinskih (HCSI, eng. Homogeneous Charge Spark Ignition) i dizelskih (SSCI, eng. Stratified Charge Compression Ignition) motora. Riječ je o obliku izgaranja u kojem se mješavina zraka i goriva komprimira do točke samozapaljenja.

Kod HCCI sustava gorivo se ubrizgava u fazi usisa, za razliku od dizelskih motora kod kojih se to događa u fazi kompresije, što za posljedicu ima veću učinkovitost, ali i veće emisije.

Ferrarijev HCCI sustav omogućuje im da u kvalifikacijama i na startu utrke koriste punu snagu (i Vettel i Raikkonen u Bahrainu su imali novu kontrolu elektroniku), ali sustav donosi i povećanu učinkovitost (manja potrošnja goriva uz istu snagu ili ista potrošnja goriva uz veću snagu).

Negativna strana je pouzdanost sustava, pogotovo u ovako ranoj fazi razvoja kao što je Ferrarijev. Već najavljena poboljšanja za VN Španjolske trebala bi donijeti i bolju pouzdanost.

Kimi Raikkonen Ferrari SF16-H Australian GP F1 2016 turbo failure pitlane fire

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

1 Komentar na "Ferrari – Elektronika uzrokovala kvar usisnog ventila"

Sortiraj od:   najnovijeg | najstarijeg | s najviše glasova
FerrariHR
Pretplatnik

Nadam se da će bit sve u redu do Španjolske,radi zanimljivosti prvenstva i nas Ferrarijevih navijača.

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA odgađa mjere za kontrolu poskakivanja

FIA je uoči početka desetoga vikenda sezone u Velikoj Britaniji potvrdila da zasad odgađaj…