Ferrari i McLaren s najviše supersofta za Silverstone

Ferrari i McLaren odabirali su najviše supersoft guma za VN Velike Britanije koja se vozi sredinom srpnja, a Mercedes se odlučio za čak tri seta supersofta manje po vozaču od Ferrarija.

Pirelli je uoči sezone planirao koristiti hard, medium i soft za brzu stazu Silverstoneu, ali kako su se gume na prvim utrkama vrlo malo trošile i hard gume u Španjolskoj pokazale neupotrebljivim, Talijani su u Englesku odlučili donijeti stupanj mekše gume.

Bottas se odlučio za različit odabir guma od Hamiltona i jedan je od tek četvorice vozača koji su se odlučili za dva seta najtvrđe dostupne komponente medium uz Force Indijine vozače Pereza i Ocona i Grosjeana u Haasu.

I Hamilton i Bottas imat će na raspolaganju po šest setova supersofta, Red Bullovi vozači imat će ih po osam, Ferrarijevi vozači po devet, a McLarenovi vozači i Kvyat u Toro Rossu čak deset.

Kvyat je ujedno i vozač s najmanje soft guma (2 seta), a najviše ih ima Hamilton, šest. Mercedes je jedina momčad čiji su vozači odabrali tek po šest setova supersofta.

Vozači za Q3 moraju čuvati po jedan set supersofta, a za utrku po jedan set mediuma i jedan set softa i jedan od njih i koristiti u utrci ukoliko je vrijeme suho.

ODABIR GUMA ZA VN VELIKE BRITANIJE

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 razmatra povratak razvojnih tokena i dodatno smanjenje ograničenja budžeta

FIA i Formula 1 razmatraju ponovno uvođenje sustava tokena kojim bi kontrolirali stopu raz…