Ferrari i Red Bull ponovno su odabirali više setova najmekše hypersoft komponente od Mercedesa za iduću utrku u Rusiji dok su ih najviše uzeli Renaultovi vozači, čak deset.

Rusija je staza s vrlo glatkom površinom i bez puno brzih i dugih zavoja koji dugotrajno opterećuju gume pa je Pirelli pripremio najmekšu komponentu hypersoft, zajedno s ultrasoftom i softom.

To znači da su opet odlučili preskočiti supersoft kako bi osigurali veću razliku među tri dostupne komponente, a isti odabir guma vidjeli smo i na prethodnoj utrci u Singapuru.

Mercedesovi vozači odabrali su po dva seta softa, četiri seta ultrasofta i po sedam setova hypersofta, najmanje od tri vodeće momčadi, dok su Ferrarijevi i Red Bullovi vozači birali osam ili devet setova.

Raikkonen i Vettel odabirali su različit broj softa i hypersofta – Finac se odlučio za jedan set softa više, a Nijemac za jedan set hypersofta više.

Alonso je jedini vozač koji je odabrao tri seta softa (ostali po jedan ili dva), Hulkenberg je jedini uzeo samo jedan set ultrasofta, a Mercedesovi vozači, Stroll i Gasly odabrali su najviše ultrasofta, po četiri seta.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA odgovorila Hamilltonu, Brawn – ‘Lako je misliti da je svijet protiv vas’

Trkaći direktor FIA-e Michael Masi kaže da Hamilton nije u pravu da ga suci žele zaustavit…