Ferrari i Red Bull odabrali su najviše najmekših ovogodišnjih Pirellijevih guma za iduću utrku u Monaku, a vozači će prvi puta ove sezone na raspolaganju imati tri najmekše komponente.

Glatki asfalt niskoga prijanjanja i niske prosječne brzine u Monaku tradicionalno zahtjevaju najmekše dostupne gume pa je Pirelli vozačima i ove godine ponudio tri najmekše komponente guma, C3, C4 i C5.

Vozači su, očekivano, birali najviše crveno označenih C5 guma, a od ukupno 13 setova nijedan vozač nije odabrao manje od devet setova C5 guma.

Najagresivniji su bili vozači Ferrarija i Red Bulla koji su odabrali najveći mogući broj setova C5 guma, 11 po vozaču, a od preostale dvije komponente C3 i C4 uzeli su po samo jedan obavezni set.

Pravila nalažu da vozači za Q3 moraju čuvati jedan set najmekših dostupnih guma, a da po jedan set preostale dvije komponente moraju čuvati za utrku (a jedan od njih i koristiti u slučaju suhe utrke).

Deset setova softa odabrali su vozači Mercedesa, Renaulta, Haasa, McLarena, Alfa Romea i Haasa, a po devet setova birali su samo vozači Racing Pointa i Williamsa.

Najtvrđe C3 gume vozači su uglavnom birali po jedan set, a iznimke su Ricciardo u Renaultu, Magnussen u Haasu i Racing Pointovi vozači Stroll i Perez koji su se odlučili za po dva seta bijelo označenih guma.

Williamsovi vozači jedini su uzeli po tri seta srednje mekanih C4 guma.

VOZAČKI ODABIR GUMA ZA VN MONAKA

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen uzbuđen oko Imole, ali nezadovoljan samo jednim treningom

Red Bullov Max Verstappen razočaran je što će vikend u Imoli imati samo jedan slobodni tre…