Ferrari iskoristio veto na ograničenje cijena pogonskih jedinica

raikkonen-ferrari-rusija-2015

Ferrari je blokirao uvođenje niže maksimalne cijene paketa pogonske jedinice i mjenjača, a FIA je odgovorila najavom uvođenja jeftinijeg motora neovisnog proizvođača od 2017.

Bernie Ecclestone i Max Mosley nedavno su govorili o prevelikom utjecaju proizvođača motora i naglasili nužnost uvođenja neovisnog proizvođača čiji će motori biti znatno jeftiniji.

Također, Bernie je nakon toga potvrdio da će FIA od 2017. uvesti neovisnog proizvođača motora kako bi smanjili utjecaj proizvođača motora.

Kada su mu sugerirali da će se Formula 1 pretvoriti u prvenstvo dvaju kategorija, Bernie je takve sugestije oštro odbacio.

“Već smo istovremeno imali bolide s turbo i atmosferskim motorima.”

“To nije prvenstvo dvaju kategorija, to je stvar izbora. O čemu god da se radilo, proizvođači motora će nastaviti koristiti svoje motore, a ostali će moći birati između neovisnog proizvođača i velikih proizvođača.”

FIA je tako potvrdila Ecclestoneove najave i iznijela plan uvođenja neovisnog proizvođača motora koji bi trebali koštati daleko manje od trenutnih pogonskih jedinica. Oni trenutno plaćaju oko 20 milijuna eura po sezoni.

Ferrari je iskoristio svoje pravo veta na prijedlog da bi se trenutne cijene trebale prepoloviti kako bi se troškovi držali niskim, a FIA u interesu prvenstva Ferrarijev potez neće legalno osporavati.

“Uz pomoć Formula One Managementa, FIA će nastaviti raditi kako bi osigurala održiv dugoročan razvoj prvenstva i tražiti rješenja koja će tome pridonijeti.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull planira koristiti Hondine motore i 2022.

Red Bull želi nastaviti koristiti Hondine pogonske jedinice i nakon što se japanski proizv…