Ferrari SF70H new diffuser Abu Dhabi F1 2017

Ferrari je na prvom slobodnom treningu isprobao novi difuzor čiji bočni završeci jako podsjećaju na Red Bullovo rješenje – pogledajte razliku između staroga i novog rješenja kao i usporedbu s Red Bullovim difuzorom.

Difuzori su u Formuli 1 2017. više nego dvostruko veći nego 2016. pa su njegove performanse od još većega značaja za ukupne performanse bolida. Zato su momčadi ovom području posvetile punu pažnju i razvijaju ga do samoga kraja sezone iako su pozicije u konstruktorskom prvensvu većinom odlučene.

Ferrari je tako odlučio isprobati drukčiji koncept bočnih završetaka difuzora koji služe kako bi se difuzor virtualno proširio izvan mjesta gdje po pravilima mora fizički završiti.

Novo rješenje, koje snažno podsjeća na Red Bull, sada ima samo vertikalna krilca na bočnim rubovima (naslovna fotografija), a nestala su stara krilca koja su se nalazila iznad starih završetaka difuzora (slika dolje).

Ferrari SF70H old diffuser Abu Dhabi F1 2017
Stari Ferrarijev difuzor s kombinacijom vertikalnih i horizontalnih krilaca koja pomažu radu difuzora u različitim uvjetima

Pogledajte i usporedbu s Red Bullovim difuzorom u Abu Dhabiju koje je vrlo jednostavno, ali i učinkovito jer se gotovo maksimalno koristi najveća dopuštena širina difuzora (gotovo kvadratni gornji rubovi), a proširenja difuzora su vertikalna i blago zakrivljena kako bi se postigao ekspanzivni učinak.

Red Bull RB13 diffuser Abu Dhabi F1 2017
Red Bullov difuzor u Abu Dhabiju koji se vrlo agresivno širi na rubovima i ima gotovo kvadratan završetak na gornjim rubovima
Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN 70. obljetnice – Verstappen pobijedio Mercedese, Hamilton izjednačio Schumachera

Max Verstappen ostvario je prvu pobjedu ove sezone i prvu Red Bullovu na Silverstoneu nako…