Ferrari je na posljednjem vikendu F1 sezone 2018. odlučio isprobati pojednostavljeno prednje krilo na svom SF71H bez brojnih elemenata i kaskada na rubnim dijelovima kako bi simulirali učinak pojednostavljenih prednjih krila koja će se koristiti 2019.

Prednja krila iduće godine bit će 200 mm šira, bez složenih struktura na rubnim dijelovima krila i s najviše pet horizontalnih elemenata, a Williams i Force India svoje su inačice isprobali još na testu nakon VN Mađarske.

Ferrari nije izradio posebno, šire i jednostavnije krilo kako bi točno simulirali učinak na aerodinamiku ostatka bolida, nego su pojednostavili aktualno prednje krilo i odstranili mu bočne elemente.

Na posljednjem ovogodišnjem testu u Abu Dhabiju momčadi neće smjeti isprobavati nove dijelove kako bi bili usredotočeni na nove Pirellijeve F1 gume za 2019. pa je Ferrari iskoristio posljednji vikend sezone kako bi barem donekle ispitali učinak novih krila.

Ferrari se nakon nekoliko krugova s pojednostavljenim krilom vratio na uobičajenu specifikaciju krila kakvu koriste cijele sezone.

Ferrari SF71H front wing without cascades Abu Dhabi GP F1 2018 Photo Ferrari

Uobičajena prednja krila Ferrarija SF71H možete vidjeti na fotografiji ispod.

Ferrari SF71H front wings Russian GP F1 2018 Sochi Photo AMuS MAXF1net
Novo (gore) i staro (dolje) prednje krilo na Ferrariju SF71H na VN Rusije 2018.
Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Ferrari vjeruje u povratak u formu nakon katastrofe u Montralu

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Frederic Vasseur vjeruje da će se momčad vratiti u svoje uobiča…