Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto kaže da je njihov novi F1 bolid za 2020. SF1000 u potpunosti dizajniran za maksimalan downforce nakon promašenog koncepta s prošlogodišnjim SF90.

Ferrariju je prošle godine na većini staza nedostajalo downforcea u odnosu na Mercedes i Red Bull, što je rezultiralo i problemima s trajnošću i zagrijavanjem guma, a novi bolid otpočetka je dizajniran za više downforcea budući da se pravila nisu mijenjala.

Ferrariju ide na ruku što se Pirellijeve gume za 2020. neće promijeniti u odnosu na 2019. pa će nestati još jedna nepoznanica ključna za performanse bolida, a promijenili su i konfiguraciju ovjesa kako bi lakše radili promjene na postavkama na stazi.

“Pravila ostaju stabilna pa je teško u potpunosti transformirati bolid,” rekao je Binotto na predstavljanju bolida.

“Startna pozicija za novi bolid je prošlogodišnji bolid, SF90, ali definitivno smo ekstremni na svim konceptima, koliko god smo mogli.”

Ferrari F1 SF1000 2020 car studio photo front end Photo Ferrari Edited by MAXF1 net

“Pokušali smo ići na maksimalne aero performanse, pokušali maksimizirati razine downforcea, tako da je cijeli bolid – monokok, arhitektura pogonske jedinice, mjenjač – složen kako bi imao što je moguće uži oblik.”

“Mislim da je to prilično vidljivo.”

“Ovjes je dizajniran kako bi nam pružio veću fleksibilnost kad smo na trkaćoj stazi tako da možemo prilagoditi postavke onome što vozači žele i konfiguraciji staze.”

“Puno smo truda uložili u smanjenje težine, puno smo radili na pogonskoj jedinici, ne samo na pakiranju, nego na svakoj pojedinoj komponenti kao i na promjeni tehničkih pravila gdje će potrošnja ulja biti smanjena za 50%.”

“Možda se čini slično kao prošle godine, ali vjerujte mi, potpuno je drukčije nego prošle godine.”

“Puno je koncepata vrlo ekstremno na ovom bolidu.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Toskane na Mugellu održat će se tjedan dana iza Monze

Mugello bi uskoro trebao biti potvrđen kao domaćin utrke Formule 1, samo tjedan dana nakon…