Ferrari je u Austriji u Haasovom bolidu testirao novi motor

Grosjean Haas Ferrari Austrian GP F1 2017 Photo Haas

Ferrari je u Austriji isprobao novu, drugu specifikaciju svoga motora s unutarnjim izgaranjem, ali ne u svojim bolidima, nego u Haasu VF-17 s kojim dijele brojne druge komponente.

Romain Grosjean i Kevin Magnussen u Austriji su dobili nove motore, turbo punjače, MGU-H i MGU-K. To su im bili treći motori s unutarnjim izgaranjem, treće MGU-H i MGU-K jedinice, ali i četvrti turbo punjači koji su problematični i u slučaju Sebastiana Vettela koji je već duže vremena na četvrtom turbo punjaču.

U trenutku kad je FIA objavila da je došlo do promjene motora u Haasovim bolidima nije bilo poznato da je riječ o drugoj specifikaciji Ferrarijeva motora, ali sad je poznata informacija da su Talijani novu specifikaciju najprije htjeli isprobati u bolidu svojih klijenata iz Haasa.

Haasov VF-17 i Ferrarijev SF70H dijele istu pogonsku jedinicu, mjenjač, ovjes, hidrauliku, elektroniku i sve ostale komponente s liste dozvoljenih dijelova pa je Ferrariju ova prilika dobro došla da isprobaju novu specifikaciju motora prije nego ju i sami budu koristili na idućoj utrci na Silverstoneu.

Haas je u Austriji bio vrlo brz, među ostalim zahvaljujući i novom Ferrarijevom motoru, a Grosjean je nakon kvalificiranja na sedmo mjesto u utrci završio šesti.

Novi motor u kvalifikacijskom modu donosi dvoznamenkasto povećanje broja konjskih snaga (10 – 15 KS), prema tvrdnjama AMuS-a, a sudeći prema uspješnom testu u Austriji novi motor u Engleskoj trebali bi dobiti i Raikkonen i Vettel koji su zasad na dva korištena motora.

Još nije poznato zahtjeva li novi motor i novi model turbo punjača jer bi u tom slučaju Vettel dobio kaznu od 10 mjesta na startu utrke.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Aston Martin predstavio nove sigurnosne i medicinske automobile

Aston Martin je predstavio svoje sigurnosne i medicinske automobile za novu F1 sezonu 2021…