Mattia Binotto kaže da je Ferrari spreman dati novu šasiju Sebastianu Vettelu koji se posljednja dva vikenda mučio držati korak s momčadskim kolegom Charlesom Leclercom i nije bio zadovoljan ponašanjem svoga SF1000.

Vettel se nakon pet utrka nalazi tek na 13. mjestu u poretku vozača s deset bodova uz dva deseta mjesta u Austriji i Velikoj Britaniji i šesto mjesto u Mađarskoj, a posljednja dva vikenda na Silverstoneu mučili su ga tehnički problemi i problemi s upravljivošću i balansom bolida.

Nijemac se izvrtio u prvom krugu i pao na posljednje mjesto nakon čega se nije uspio oporaviti i vratiti u krug osvajača bodova, drugi puta ove sezone, uz javno preispitivanje Ferrarijeve strategije.

Vettel je bio razočaran ‘strategijom koja nema smisla’ dok je Binotto rekao da je veći utjecaj na konačni rezultat imala njegova pogreška u prvom krugu.

Binotto kaže da Ferrari želi pomoći Vettelu i da su spremni uvesti novu šasiju u potrazi za odgovorom zašto je toliko sporiji od Leclerca koji je ove godine ima drugo, treće i četvrto mjesto i koji je na Silverstoneu u dvije utrke osvojio 27 bodova.

“Riječ je o nečemu o čemu još uvijek nismo raspravljali, to je dio rasprave koju imamo unutar momčadi,” komentirao je Binotto moguću promjenu Vettelove šasije.

“Mislim da smo otvoreni prema toj mogućnosti ako je to nešto što bi moglo pomoći. Zašto ne?”

“Štogod učinili da mu pomognemo je važno i za nas i za Sebastiana kako bismo bili bolji na idućim utrkama.”

“Važno je i zato smo otvoreni prema tome. Ostavit ću vozaču i momčadi da rasprave o tome i odluče.”

2020 70th Anniversary Vettel soft Pirelli Photo Ferrari

Vettel kaže da je dao sve od sebe i da je mislio da ga je u prvom krugu netko udario, a ne da je izgubio kontrolu zbog previše gasa dok mu je stražnji kotač bio na rubniku.

“Danas sam dao sve od sebe, ali nažalost izvrtio sam se u prvom zavoju i nisam siguran što se dogodilo,” rekao je Vettel.

“Mislio sam da su me udarili, ali zapravo je bio rubnik na kojem sam naglo izgubio bolid. Ali osjećam i da smo mogli odraditi bolji posao po pitanju strategije.”

“Nakon prvoga zaustavljanja bio sam u prometu i zato smo morali ranije odraditi drugo zaustavljanje.”

“Na kraju sam morao voziti na medium gumama 20 krugova što mislim da nije bio najbolja odluka koju smo danas mogli donijeti.”

“Naravno, utrka je općenito bila teška i šteta je što se nismo mogli vratiti gdje želimo biti.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottas pobjednik VN Rusije nakon dvostruke kazne za Hamiltona

Valtteri Bottas stigao je do druge pobjede ove sezone ispred Maxa Verstappena u Red Bullu …