Ferrari je u posljednji čas promijenio planove za četverodnevni test koji su planirali održati od utorka do petka jer nisu sigurni smiju li za vrijeme testa koristiti prošlogodišnji bolid SF21, za što su poslali upit FIA-i na koji još uvijek čekaju odgovor.

Ferrari je jučer objavio da će danas započeti četverodnevni testni program u kojem će sudjelovati Charles Leclerc, Carlos Sainz i njihov testni vozač Robert Shwartzman i da će vozači koristiti prošlogodišnji SF21.

Prema posljednjoj verziji sportskoga pravilnika momčadi za privatne testove smiju koristiti bolide stare barem dvije godine, ali momčadi su tražile FIA-u da se 2022. smiju koristiti bolidi iz 2021. jer su potpuno drukčiji od nove generacije bolida za 2022.

Ali kako ta promjena u sportskom pravilniku još nije ratificirana od strane Svjetskoga motorsport vijeća, što će se dogoditi uoči početka nove sezone, Ferrari nije siguran smiju li na ovotjednom testu u Fioranu koristiti prošlogodišnji SF21.

Ferrari je poslao upit FIA-i, ali kako uoči početka testa nisu dobili konkretan odgovor, odlučili su se koristiti SF71H iz 2018. koji su koristili i prošle godine na sličnom testu.

“Danas ujutro promijenio se testni program koji je Scuderia Ferrari trebala započeti danas na stazi Fiorano,” stoji u priopćenju iz Ferrarija.

“Dok čekamo odgovor FIA-e oko interpretacije pravila vezanih za testiranje s prijašnjim bolidima za 2022., koja kažu koji se bolidi smiju koristiti za ovakvu vrstu testa, donešena je odluka da ćemo koristiti SF71H iz 2018.”

“Dodatni detalji testnoga programa bit će poznati kasnije.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN Monaka – Može li Leclerc napokon završiti domaću utrku?

Iduća utrka prvenstva vozi se na ulicama Monte Carla, a domaći vozač Charles Leclerc stiže…