Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto kaže da su on i drugi šefovi momčadi otvoreni za mogućnost skraćivanja F1 vikenda s tri na dva dana, kao i za kasni završetak F1 sezone 2020. u prvom mjesecu 2021.

Pandemija koronavirusa odgodila je ili otkazala prvih osam utrka sezone, a Kanada ima još vrlo malo vremena ukoliko želi na vrijeme započeti pripreme za F1 utrku, što se i dalje čini malo vjerojatnim.

F1 i FIA pomaknuli su ljetnu stanku na treći i četvrti mjesec kako bi mogli održati više utrka u ljeto, a CEO Formule 1 Chase Carey rekao je da očekuje 15 do 18 utrka u ovogodišnjem kalendaru.

Binotto kaže da je Ferrari otvoren za prijedloge nadoknade propuštenih utrka i da su spremni prihvatiti sve prijedloge Formule 1 i FIA-e.

“Mi smo u konstantnom razgovoru,” rekao je Binotto za Sky Italia.

“Osjećam, zajedno s drugim šefovima momčadi, da su ovo ključni trenuci. Dali smo Careyu i FIA-i slobodu da definiraju kalendar u ovim uvjetima.”

“Možemo imati i dvodnevne vikende, sa slobodnim treninzima u subotu ujutro, kako bismo odgovorili na logističke potrebe u slučaju bliskih utrka.”

“Također, trenutno zatvaranje tvornica omogućuje nam da se natječemo u kolovozu ukoliko nam to uvjeti dopuste.”

Što se tiče produljenja sezone do početka 2021. Binotto također nema ništa protiv.

“Ukoliko će nam to jamčiti kompletniju sezonu 2020., s obzirom da nova sezona neće početi do ožujka, onda imamo veliku dostupnost u tom slučaju.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari je iza Mercedesa i Red Bulla, ali ‘blizu ostalih’

Ferrarijev Mattia Binotto smatra da je njegova momčad i dalje iza Mercedesa i Red Bulla, a…