2023-Saudi-Arabian-GP-Sainz-leads-Leclerc-Photo-Ferrari-Edited-by-MAXF1net

Ferrarijev F1 šef Frederic Vasseur smatra da njihove performanse i rezultati na VN Saudijske Arabije nisu zadovoljavajući i da što prije moraju shvatiti gdje griješe kako bi smanjili zaostatak za konkurencijom.

Ferrari je u kvalifikacijama opet bio najbliža pratnja Red Bullu zahvaljujući Leclercovom drugom najbržem krugu u Q3 iza Pereza, ali u utrci nisu mogli zaprijetiti ni Mercedesu pa su Sainz i Leclerc završili tek šesti i sedmi.

Iako talijanska momčad nije imala sreće s trenutkom izlaska sigurnosnoga automobila, to ne mijenja činjenicu da nisu mogli učiniti ništa protiv Mercedesa, a još manje protiv Aston Martina i Red Bulla.

“Sve u svemu, ne možemo biti zadovoljni današnjim rezultatom,”, priznaje Vasseur.

“Nismo imali brzinu koju smo očekivali od našega bolida, posebno na hard gumama. Također je postojao veliki jaz u razini naše izvedbe između kvalifikacija i utrke.”

“Međutim, danas je bilo pozitivnih stvari, počevši od Charlesovog tempa na soft gumama koji je bio dobar i omogućio mu da nadoknadi šest pozicija u svojoj prvoj dionici.”

“Carlos je također dobro vozio na medium gumama. Naša je strategija bila na mjestu i naša je ekipa u boksu izvela dva dobra zaustavljanja.”

“Još nas čeka dug put ove sezone i nastavit ćemo se boriti. Potpuno smo predani maksimiziranju našeg paketa i daljnjem razvoju SF-23 za nadolazeće runde.”

Vasseur je dodao da su promjene nužne i da prvo moraju shvatiti otkud dolazi veliki zaostatak za konkurencijom, posebno u utrci.

“Moramo se promijeniti. Moramo shvatiti gdje griješimo i moramo gurati. Nije dovoljno govoriti, tako nećemo biti brži.

“Za mene je slika sasvim jasna. Potencijal automobila je dobar, ali nije dovoljan u usporedbi s Red Bullom, jer nismo u mogućnosti svaki put izvući maksimum iz automobila.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton za 40 milijuna funti prelazi u Ferrari 2024.?

Britanski tabloidi raspisali su se da će Lewis Hamilton potpisati ugovor s Ferrarijem za i…